Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Köszöntötték a Szakma Sztár Fesztivál zalai döntőseit
2019.04.03

A Kamarák Házában köszöntötték a március közepén Budapesten lezajlott Szakma Kiváló Tanulója verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny zalai döntőseit, akik kiváló eredményeket értek el az összesen 232 résztvevővel lebonyolított országos megmérettetésen.


A sikeres diákokat és felkészítőiket köszöntötte Mazzag Ferenc, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki hangsúlyozta, hogy a gyors ütemű technikai fejlődés mellett mindig lesz olyan tényező, amely nélkülözhetetlenné teszi az emberi tevékenységet, a komplex szakmai tudást, amire nagy szükség van.
Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke a tanulás fontosságáról, a versenyeken való eredmények eléréséről, mint maradandó közös értékekről szólt, valamint kitért arra, hogy a fogyatkozó gyereklétszám mellett a szakképzésben olyan ismeretszerzési módszerekre van szükség napjainkban, ami erőpróbát jelent mind a tanárnak, mind a diáknak. Ilyen körülmények között nagy érték visszaállítani a fizikai munka becsületét.
A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja Szabó Károly arról beszélt köszöntőjében, hogy mivel országunk nem bővelkedik természeti kincsekben, a felemelkedést a szakképzett munkaerő biztosítása és a vállalkozások garantálhatják.
A kiváló teljesítményt elismerő oklevelek és ajándékok átadását követően Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja, a megyei közgyűlés alelnöke mondott pohárköszöntőt, felhívva a diákok figyelmét tudásuk folyamatos fejlesztésének szükségességére.

(fotó: Seres Péter)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben