Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Köszöntötték a Szakma Sztár Fesztivál zalai döntőseit
2019.04.03

A Kamarák Házában köszöntötték a március közepén Budapesten lezajlott Szakma Kiváló Tanulója verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny zalai döntőseit, akik kiváló eredményeket értek el az összesen 232 résztvevővel lebonyolított országos megmérettetésen.


A sikeres diákokat és felkészítőiket köszöntötte Mazzag Ferenc, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki hangsúlyozta, hogy a gyors ütemű technikai fejlődés mellett mindig lesz olyan tényező, amely nélkülözhetetlenné teszi az emberi tevékenységet, a komplex szakmai tudást, amire nagy szükség van.
Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke a tanulás fontosságáról, a versenyeken való eredmények eléréséről, mint maradandó közös értékekről szólt, valamint kitért arra, hogy a fogyatkozó gyereklétszám mellett a szakképzésben olyan ismeretszerzési módszerekre van szükség napjainkban, ami erőpróbát jelent mind a tanárnak, mind a diáknak. Ilyen körülmények között nagy érték visszaállítani a fizikai munka becsületét.
A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja Szabó Károly arról beszélt köszöntőjében, hogy mivel országunk nem bővelkedik természeti kincsekben, a felemelkedést a szakképzett munkaerő biztosítása és a vállalkozások garantálhatják.
A kiváló teljesítményt elismerő oklevelek és ajándékok átadását követően Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja, a megyei közgyűlés alelnöke mondott pohárköszöntőt, felhívva a diákok figyelmét tudásuk folyamatos fejlesztésének szükségességére.

(fotó: Seres Péter)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben