Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megújult az orvosi rendelő Bánokszentgyörgyön
2019.04.01

Pénteken ünnepélyesen átadták a település kívül-belül megújult fogorvosi rendelőjét és a hozzá kapcsolódó orvoslakást.


Az ünnepségen elhangzott, hogy az Európai Unió és a magyar állam a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a felújításhoz, amit az önkormányzat saját költségvetéséből 11 millió forinttal egészített ki. Az így rendelkezésre álló forrásból megvalósult a rendelő energetikai korszerűsítése, külső hőszigetelése, vakolása és festése, illetve kicserélték a régi, elavult nyílászárókat, valamint elvégezték az épület belső felújítását és beszereztek számos orvostechnikai eszközt, köztük egy modern fogorvosi széket. Ezen felül pedig megszépült az orvoslakás is.

Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője avatóbeszédében kitért arra, hogy a kistelepülésekre nagy figyelmet fordított a kormány az elmúlt években, s fordít ezután is, hiszen a Magyar Falu Program újabb és újabb pályázati kiírásai nyílnak meg folyamatosan.

Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke pozitívumként utalt arra, hogy a TOP-pályázatok tervezési időszakában a települések vezetői elmondhatták, milyen célokra szeretnének forrást kapni, s ezeket az illetékesek be is építették a pályázati kiírásokba.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben