Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megújult az orvosi rendelő Bánokszentgyörgyön
2019.04.01

Pénteken ünnepélyesen átadták a település kívül-belül megújult fogorvosi rendelőjét és a hozzá kapcsolódó orvoslakást.


Az ünnepségen elhangzott, hogy az Európai Unió és a magyar állam a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a felújításhoz, amit az önkormányzat saját költségvetéséből 11 millió forinttal egészített ki. Az így rendelkezésre álló forrásból megvalósult a rendelő energetikai korszerűsítése, külső hőszigetelése, vakolása és festése, illetve kicserélték a régi, elavult nyílászárókat, valamint elvégezték az épület belső felújítását és beszereztek számos orvostechnikai eszközt, köztük egy modern fogorvosi széket. Ezen felül pedig megszépült az orvoslakás is.

Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője avatóbeszédében kitért arra, hogy a kistelepülésekre nagy figyelmet fordított a kormány az elmúlt években, s fordít ezután is, hiszen a Magyar Falu Program újabb és újabb pályázati kiírásai nyílnak meg folyamatosan.

Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke pozitívumként utalt arra, hogy a TOP-pályázatok tervezési időszakában a települések vezetői elmondhatták, milyen célokra szeretnének forrást kapni, s ezeket az illetékesek be is építették a pályázati kiírásokba.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben