Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban, a világban? címmel tartottak konferenciát Nagykanizsán
2019.03.20

A kanizsai kampuszon rendezett szakmai fórumon, amelyen részt vett professzor dr. Kovács Árpád egyetemi tanár, a Költségvetési Tanács elnöke, az ország gazdaságának és államháztartásának kilátásairól esett szó.


A szakember kiemelte, hogy hosszú évek óta emelkedő pályán van az ország gazdasága. A gazdasági feltételek lehetővé teszik, hogy a megkezdett programok, köztük a családi életre, a szociális biztonságra, a városfejlesztésekre vonatkozók folytatódni tudjanak. Vannak azonban külső, illetve belső kockázatok, ezért szükség van tartalékképzésre. A kockázati tényezők közt az Európai Unió jövője, a Brexit kérdése egyaránt szerepel, ám az Európa új súlypontját meghatározó visegrádi csoport kapcsolatainak, összefüggés-rendszereinek helyzetteremtése, vagy az USA és Oroszország, illetve Kína viszonyrendszerei szintén kockázatot jelenthet, akárcsak az, hogy a megfelelő munkaerőt tudjuk-e biztosítani. Ennek ellenére nyugodt időszak elé nézünk itthon.
Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum gazdasági ügyekért felelős kancellárja arról is beszélt az eseményen, hogy újabb átalakítás következik a szakképzési rendszerben. Utalt a Palkovics László miniszter által is jelzett jelentős forrás- és komoly beruházásigényre, amely ahhoz szükséges, hogy megfelelő digitális tudással és eszközökkel legyenek felvértezve az intézmények. Megemlítette ugyanakkor, hogy nem mindegy, gazdasági teljesítménye alapján mennyit tud erre fordítani a költségvetés. Bár folyamatos gazdasági fejlődésről lehet beszélni hosszú évek óta, költségvetési szinten tartalékokat képezve tudatosan készülnek arra, hogy ha esetleg egy lefelé ívelő szakasz jönne, azt kisebb problémákkal vészelhessük át.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben