Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban, a világban? címmel tartottak konferenciát Nagykanizsán
2019.03.20

A kanizsai kampuszon rendezett szakmai fórumon, amelyen részt vett professzor dr. Kovács Árpád egyetemi tanár, a Költségvetési Tanács elnöke, az ország gazdaságának és államháztartásának kilátásairól esett szó.


A szakember kiemelte, hogy hosszú évek óta emelkedő pályán van az ország gazdasága. A gazdasági feltételek lehetővé teszik, hogy a megkezdett programok, köztük a családi életre, a szociális biztonságra, a városfejlesztésekre vonatkozók folytatódni tudjanak. Vannak azonban külső, illetve belső kockázatok, ezért szükség van tartalékképzésre. A kockázati tényezők közt az Európai Unió jövője, a Brexit kérdése egyaránt szerepel, ám az Európa új súlypontját meghatározó visegrádi csoport kapcsolatainak, összefüggés-rendszereinek helyzetteremtése, vagy az USA és Oroszország, illetve Kína viszonyrendszerei szintén kockázatot jelenthet, akárcsak az, hogy a megfelelő munkaerőt tudjuk-e biztosítani. Ennek ellenére nyugodt időszak elé nézünk itthon.
Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum gazdasági ügyekért felelős kancellárja arról is beszélt az eseményen, hogy újabb átalakítás következik a szakképzési rendszerben. Utalt a Palkovics László miniszter által is jelzett jelentős forrás- és komoly beruházásigényre, amely ahhoz szükséges, hogy megfelelő digitális tudással és eszközökkel legyenek felvértezve az intézmények. Megemlítette ugyanakkor, hogy nem mindegy, gazdasági teljesítménye alapján mennyit tud erre fordítani a költségvetés. Bár folyamatos gazdasági fejlődésről lehet beszélni hosszú évek óta, költségvetési szinten tartalékokat képezve tudatosan készülnek arra, hogy ha esetleg egy lefelé ívelő szakasz jönne, azt kisebb problémákkal vészelhessük át.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben