Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Átadták a megújult lentikápolnai kultúrházat
2019.03.18

Szombaton ünnepélyes keretek között felavatták a városrész mintegy 70 millió forintból felújított kultúrházát. Az önkormányzat saját és több más pályázatból származó forrást felhasználva valósította meg a beruházást.


Az ünnepségen elhangzott, hogy a komplex fejlesztés keretében energetikai korszerűsítést végeztek, kicserélték a nyílászárókat, külső szigetelés kapott az épület, valamint új fűtési rendszert alakítottak ki, a tetőre pedig napelemes rendszert telepítettek. Megoldódott az akadálymentesítés és megújult a vizesblokk, az előtér és a színházterem, továbbá lehetőség nyílt eszközbeszerzésre is. A munkálatok eredményeként egy olyan közösségi tér alakult ki, amely minden korosztály számára lehetőségeket biztosít.
Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kitért arra, hogy Zala megyében 258 településen 270 ezer ember él, ám a lakosságszám folyamatosan csökken, így a legnagyobb kihívás a népességfogyás megállítása, de fontos a gazdasági versenyképesség megtartása is. Ehhez pedig szükség van a nemzeti identitás és kultúra megőrzésére, amelyet jól szolgálnak a most felavatotthoz hasonló közösségi művelődési terek.
Az átadást követően nőnapi ünnepség keretében vették birtokukba a megújult kultúrházat a városrészben élők.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben