Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Átadták a megújult lentikápolnai kultúrházat
2019.03.18

Szombaton ünnepélyes keretek között felavatták a városrész mintegy 70 millió forintból felújított kultúrházát. Az önkormányzat saját és több más pályázatból származó forrást felhasználva valósította meg a beruházást.


Az ünnepségen elhangzott, hogy a komplex fejlesztés keretében energetikai korszerűsítést végeztek, kicserélték a nyílászárókat, külső szigetelés kapott az épület, valamint új fűtési rendszert alakítottak ki, a tetőre pedig napelemes rendszert telepítettek. Megoldódott az akadálymentesítés és megújult a vizesblokk, az előtér és a színházterem, továbbá lehetőség nyílt eszközbeszerzésre is. A munkálatok eredményeként egy olyan közösségi tér alakult ki, amely minden korosztály számára lehetőségeket biztosít.
Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kitért arra, hogy Zala megyében 258 településen 270 ezer ember él, ám a lakosságszám folyamatosan csökken, így a legnagyobb kihívás a népességfogyás megállítása, de fontos a gazdasági versenyképesség megtartása is. Ehhez pedig szükség van a nemzeti identitás és kultúra megőrzésére, amelyet jól szolgálnak a most felavatotthoz hasonló közösségi művelődési terek.
Az átadást követően nőnapi ünnepség keretében vették birtokukba a megújult kultúrházat a városrészben élők.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben