Legfrissebb hírek


2019.12.09 - December 6-án a Műpában rendezte meg idei Vállalkozók Napja rendezvényét a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), melynek keretében átadták az Év Vállakozója 2019 díjakat. Elismerésben részesült a Zala Megyei Önkormányzat által alapított Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány is, melynek képviseletében Pácsonyi Imre az alapítvány kuratóriumának elnöke, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke vette át a díjat.

2019.12.05 - Önkormányzatok, munkaügyi szervezetek vezetői, vállalkozások képviselői, a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum konzorciumi tagjainak képviselői vettek részt tegnap a három éve kezdődött és 2021 nyaráig tartó projekt keretében kialakított együttműködés konferenciáján a Megyeházán.

2019.12.05 - A keddi Egerszegi Esték vendége volt Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés újraválasztott elnöke, aki az elmúlt év eredményeiről és a jövőre vonatkozó megyei tervekről beszélt.

2019.12.02 - A cég megalakulásának 30. évfordulója alkalmából a zalaegerszegi autóipari tesztpálya konferenciatermében utódlás – tradíció- innováció mottóval meghirdetett rendezvényen dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszélt arról, hogy napjainkban két kihívással néznek szembe a családi vállalkozások: az egyik a generációváltás, a másik pedig a hozzáadott érték növelése.

2019.12.02 - A Zala Megye Közgyűlése közmeghallgatást tart a 2019. december 12-én (csütörtökön) 14.00 órakor kezdődő testületi ülésén a Megyeháza, földszinti Deák Ferenc termében. (Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10.)

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Átadták a megújult lentikápolnai kultúrházat
2019.03.18

Szombaton ünnepélyes keretek között felavatták a városrész mintegy 70 millió forintból felújított kultúrházát. Az önkormányzat saját és több más pályázatból származó forrást felhasználva valósította meg a beruházást.


Az ünnepségen elhangzott, hogy a komplex fejlesztés keretében energetikai korszerűsítést végeztek, kicserélték a nyílászárókat, külső szigetelés kapott az épület, valamint új fűtési rendszert alakítottak ki, a tetőre pedig napelemes rendszert telepítettek. Megoldódott az akadálymentesítés és megújult a vizesblokk, az előtér és a színházterem, továbbá lehetőség nyílt eszközbeszerzésre is. A munkálatok eredményeként egy olyan közösségi tér alakult ki, amely minden korosztály számára lehetőségeket biztosít.
Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kitért arra, hogy Zala megyében 258 településen 270 ezer ember él, ám a lakosságszám folyamatosan csökken, így a legnagyobb kihívás a népességfogyás megállítása, de fontos a gazdasági versenyképesség megtartása is. Ehhez pedig szükség van a nemzeti identitás és kultúra megőrzésére, amelyet jól szolgálnak a most felavatotthoz hasonló közösségi művelődési terek.
Az átadást követően nőnapi ünnepség keretében vették birtokukba a megújult kultúrházat a városrészben élők.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben