Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Letették Zalaegerszeg új uszodájának alapkövét
2019.03.14

1852 m2 úszófelülettel, mintegy 8000 négyzetméteres, háromszintes épülettel és 270 fős lelátóval valósul meg Zala megye legnagyobb uszodaberuházása, a Zalaegerszegi Városi Uszoda.


A város és a megye vezetőinek, valamint Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke jelenlétében helyezték el az uszoda alapkövét. Az ünnepségen elhangzott, hogy a Modern Városok Program keretében közel 9 milliárd forintos beruházás valósul meg, melynek eredményeként az új sportkomplexum, melyet a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) által meghatározott előírások szerint alakítanak ki, alkalmas lesz nemzetközi úszóversenyek lebonyolítására is.
A három ütemben zajló munkálatok során kialakítanak egy 407 m2-es kültéri medencét, egy 175 m2-es melegvizes tanmedencét, egy 10 m2-es merülő medencét és egy 10 pályás, 1260 m2-es versenymedencét, továbbá az új uszoda épület megépítése mellett felújítják a 360m2-es strandépületet is.
A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke vett részt az eseményen.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben