Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Egészségházat avattak Tekenyén
2019.03.13

Átadták a pályázati támogatással és az önkormányzat által biztosított forrásból kialakított Egészségházat Tekenyén.


A házi-és gyermekorvosi rendelésnek, valamint a védőnői és családsegítő szolgálatnak helyet biztosító Egészségházat a korábban könyvtárként működő épületben alakították ki, miután az más helyre költözött. Az épületet pályázati támogatással újították fel és alakították át, melyhez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében száz százalékos támogatást, 26.1 millió forintot nyert az önkormányzat. Sinka Imréné polgármester elmondta, hogy várótermet, vizsgálót, fektetőt, külön beteg - és dolgozói szociális helyiséget alakítottak ki, valamint padlófűtést építettek ki, hőszigetelték az épületet és napelemet szereltek fel, illetve megtörtént az akadálymentesítés is.
A pályázati támogatásból finanszírozott felújítás mellett – az önkormányzat által biztosított forrásból, összesen több mint 2,5 millió forint ráfordítással- egyéb munkákat is elvégeztek: többek között kicserélték az ajtókat, megerősítették a tetőszerkezetet, járdaszakaszt alakítottak ki, parkosítottak és előtetőt emeltek.
Az átadási ünnepségen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Bene Csaba, a közgyűlés alelnöke vett részt.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben