Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Egészségházat avattak Tekenyén
2019.03.13

Átadták a pályázati támogatással és az önkormányzat által biztosított forrásból kialakított Egészségházat Tekenyén.


A házi-és gyermekorvosi rendelésnek, valamint a védőnői és családsegítő szolgálatnak helyet biztosító Egészségházat a korábban könyvtárként működő épületben alakították ki, miután az más helyre költözött. Az épületet pályázati támogatással újították fel és alakították át, melyhez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében száz százalékos támogatást, 26.1 millió forintot nyert az önkormányzat. Sinka Imréné polgármester elmondta, hogy várótermet, vizsgálót, fektetőt, külön beteg - és dolgozói szociális helyiséget alakítottak ki, valamint padlófűtést építettek ki, hőszigetelték az épületet és napelemet szereltek fel, illetve megtörtént az akadálymentesítés is.
A pályázati támogatásból finanszírozott felújítás mellett – az önkormányzat által biztosított forrásból, összesen több mint 2,5 millió forint ráfordítással- egyéb munkákat is elvégeztek: többek között kicserélték az ajtókat, megerősítették a tetőszerkezetet, járdaszakaszt alakítottak ki, parkosítottak és előtetőt emeltek.
Az átadási ünnepségen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Bene Csaba, a közgyűlés alelnöke vett részt.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben