Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Egyeztetés a Veszprém 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt sikeres megvalósítása érdekében
2019.03.07

Veszprém városa Zala és Somogy megye által is támogatott pályázata révén a 2023. évre elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet.


A program tervezése és a sikeres megvalósítás érdekében egyeztetést tartott Porga Gyula, a város polgármestere és a három érintett megyei közgyűlés, valamint a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke.
Dr. Pál Attila a találkozót követően kiemelte, hogy Veszprém, Somogy és Zala megye egymást erősítheti az összefogással, s a projekt magas színvonalú megvalósítása az egész térség számára előnyös lehet, előmozdítva a Balaton tágabb környékének fejlődését.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben