Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Járási területrendezési fórumot tartottak a Megyeházán
2019.03.05

A Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló 2018. évi CXXXIX. törvény elfogadását követően folytatódnak a megyei területrendezési terv módosításával összefüggő feladatok.


A településszerkezeti tervek összegyűjtését követően, a megyei területrendezési terv módosítása véleményezési anyagának elkészítését megelőzően járási fórumok keretében ismerteti a tervezési feladatokat ellátó PESTTERV Kft. a fontosabb tudnivalókat, illetve lehetőség nyílik a - munkaközi állapotú - megyei szerkezeti terv és az övezeti tervlapok megtekintésére is.

Elsőként március 5-én délelőtt a Megyeházán került megrendezésre a zalaegerszegi járási fórum a térség polgármestereinek részvételével. A rendezvényt Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg, majd a PESTTERV Kft. képviselője beszélt az eddigi munkáról. Elhangzott, hogy a tervek szerint a megyei területrendezési terv módosítása áprilisban kerülne a közgyűlés elé előzetes véleményezésre, míg a végleges változatról szeptemberben döntene a testület.

A hét folyamán megrendezésre kerülő további járási fórumok időpontjai és helyszínei a következők:
2019. március 5. 13.30 óra Lenti, Városi Művelődési Központ, Bánffy terem (Templom tér 5.)
2019. március 6. 10.00 óra Nagykanizsa, Vasemberház (Erzsébet tér 1.)
2019. március 6. 13.30 óra Letenye, Házasságkötő terem (Kossuth utca 10.)
2019. március 7. 10.00 óra Keszthely, Polgármesteri Hivatal, Díszterem (Fő tér 1.)
2019. március 7. 13.30 óra Zalaszentgrót, Önkormányzati Hivatal, Deák terem (Dózsa György u. 1.)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben