Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Járási területrendezési fórumot tartottak a Megyeházán
2019.03.05

A Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló 2018. évi CXXXIX. törvény elfogadását követően folytatódnak a megyei területrendezési terv módosításával összefüggő feladatok.


A településszerkezeti tervek összegyűjtését követően, a megyei területrendezési terv módosítása véleményezési anyagának elkészítését megelőzően járási fórumok keretében ismerteti a tervezési feladatokat ellátó PESTTERV Kft. a fontosabb tudnivalókat, illetve lehetőség nyílik a - munkaközi állapotú - megyei szerkezeti terv és az övezeti tervlapok megtekintésére is.

Elsőként március 5-én délelőtt a Megyeházán került megrendezésre a zalaegerszegi járási fórum a térség polgármestereinek részvételével. A rendezvényt Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg, majd a PESTTERV Kft. képviselője beszélt az eddigi munkáról. Elhangzott, hogy a tervek szerint a megyei területrendezési terv módosítása áprilisban kerülne a közgyűlés elé előzetes véleményezésre, míg a végleges változatról szeptemberben döntene a testület.

A hét folyamán megrendezésre kerülő további járási fórumok időpontjai és helyszínei a következők:
2019. március 5. 13.30 óra Lenti, Városi Művelődési Központ, Bánffy terem (Templom tér 5.)
2019. március 6. 10.00 óra Nagykanizsa, Vasemberház (Erzsébet tér 1.)
2019. március 6. 13.30 óra Letenye, Házasságkötő terem (Kossuth utca 10.)
2019. március 7. 10.00 óra Keszthely, Polgármesteri Hivatal, Díszterem (Fő tér 1.)
2019. március 7. 13.30 óra Zalaszentgrót, Önkormányzati Hivatal, Deák terem (Dózsa György u. 1.)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben