Legfrissebb hírek


2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.04.16 - Életének 88. évében elhunyt Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke, akinek sok évtizedes kimagasló, a magyar kultúráért végzett alkotói és közéleti munkásságáért, Zalaegerszeg és Zala megye kultúrájának példaértékű támogatásáért 2017-ben Zala Megye Díszpolgára címet adományozott a Zala Megyei Közgyűlés.

2020.03.16 - Pénteken a település hősi emlékművénél tartottak megemlékezést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, amelyen beszédet mondott Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke.

2020.03.12 - A szabad sajtó napja alkalmából sajtóreggelin látták vendégül a megyei médiumok munkatársait a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Önkormányzat, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége vezetői.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Járási területrendezési fórumot tartottak a Megyeházán
2019.03.05

A Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló 2018. évi CXXXIX. törvény elfogadását követően folytatódnak a megyei területrendezési terv módosításával összefüggő feladatok.


A településszerkezeti tervek összegyűjtését követően, a megyei területrendezési terv módosítása véleményezési anyagának elkészítését megelőzően járási fórumok keretében ismerteti a tervezési feladatokat ellátó PESTTERV Kft. a fontosabb tudnivalókat, illetve lehetőség nyílik a - munkaközi állapotú - megyei szerkezeti terv és az övezeti tervlapok megtekintésére is.

Elsőként március 5-én délelőtt a Megyeházán került megrendezésre a zalaegerszegi járási fórum a térség polgármestereinek részvételével. A rendezvényt Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg, majd a PESTTERV Kft. képviselője beszélt az eddigi munkáról. Elhangzott, hogy a tervek szerint a megyei területrendezési terv módosítása áprilisban kerülne a közgyűlés elé előzetes véleményezésre, míg a végleges változatról szeptemberben döntene a testület.

A hét folyamán megrendezésre kerülő további járási fórumok időpontjai és helyszínei a következők:
2019. március 5. 13.30 óra Lenti, Városi Művelődési Központ, Bánffy terem (Templom tér 5.)
2019. március 6. 10.00 óra Nagykanizsa, Vasemberház (Erzsébet tér 1.)
2019. március 6. 13.30 óra Letenye, Házasságkötő terem (Kossuth utca 10.)
2019. március 7. 10.00 óra Keszthely, Polgármesteri Hivatal, Díszterem (Fő tér 1.)
2019. március 7. 13.30 óra Zalaszentgrót, Önkormányzati Hivatal, Deák terem (Dózsa György u. 1.)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben