Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


A lentiszombathelyi városrész nyugdíjas lakóit köszöntötték
2019.03.04

Az elmúlt hét végén a lentiszombathelyi városrész nyugdíjasainak tartottak ünnepséget a művelődési házban.


A köszöntő során elhangzott, hogy a város kiemelt figyelmet fordít időskorú lakosaira, így rendelkezik idősügyi stratégiával is. Ezt követően tájékoztatták a résztvevőket a közelmúltban megvalósított helyi fejlesztésekről, valamint szó esett arról, hogy a régi iskola épülete is felújításra kerül, s azt követően közösségi célokat szolgál majd.
A baráti beszélgetéssel és vendéglátással folytatódó eseményen részt vett dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, valamint a városi önkormányzat képviselői.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben