Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Újabb közösségi teret adtak át Lentiben
2019.03.04

A szombaton első ízben megrendezésre került Tőzike Fesztivál keretében avatták fel a Helyi Értékek Házánál, a gasztroudvarban kialakított fedett pavilont, amely újabb közösségi térként gasztronómiai rendezvények helyszínéül szolgálhat a jövőben.


Az Interreg V-A Szlovénia – Magyarország Együttműködési Program támogatásával megvalósuló Garden projekt keretében 11 millió forintos ráfordítással újult meg a leromlott állapotú udvari épület tetőszerkezete és belső tere, valamint fedett beállót is kialakítottak, amely így már alkalmas lesz arra, hogy négy évszakban fogadhassa az ide látogató vendégeket, akik gasztronómiai bemutatókon is részt vehetnek. Az eseményen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben