Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Újabb közösségi teret adtak át Lentiben
2019.03.04

A szombaton első ízben megrendezésre került Tőzike Fesztivál keretében avatták fel a Helyi Értékek Házánál, a gasztroudvarban kialakított fedett pavilont, amely újabb közösségi térként gasztronómiai rendezvények helyszínéül szolgálhat a jövőben.


Az Interreg V-A Szlovénia – Magyarország Együttműködési Program támogatásával megvalósuló Garden projekt keretében 11 millió forintos ráfordítással újult meg a leromlott állapotú udvari épület tetőszerkezete és belső tere, valamint fedett beállót is kialakítottak, amely így már alkalmas lesz arra, hogy négy évszakban fogadhassa az ide látogató vendégeket, akik gasztronómiai bemutatókon is részt vehetnek. Az eseményen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben