Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Újabb közösségi teret adtak át Lentiben
2019.03.04

A szombaton első ízben megrendezésre került Tőzike Fesztivál keretében avatták fel a Helyi Értékek Házánál, a gasztroudvarban kialakított fedett pavilont, amely újabb közösségi térként gasztronómiai rendezvények helyszínéül szolgálhat a jövőben.


Az Interreg V-A Szlovénia – Magyarország Együttműködési Program támogatásával megvalósuló Garden projekt keretében 11 millió forintos ráfordítással újult meg a leromlott állapotú udvari épület tetőszerkezete és belső tere, valamint fedett beállót is kialakítottak, amely így már alkalmas lesz arra, hogy négy évszakban fogadhassa az ide látogató vendégeket, akik gasztronómiai bemutatókon is részt vehetnek. Az eseményen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben