Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


„Egészséges város – egészséges térség” kerekasztal találkozó
2019.03.04

A DTP-1-147-2.2 INSiGHTS projekt megvalósítása keretében 2019. február 28-án nemzeti kerekasztal egyeztetést tartottak Lentiben, a Thermal Hotel Balance-ban.


Az eseményen dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnökének köszöntőjét és a projekt bemutatását követően Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus szakmai igazgatója beszélt a magyarországi turizmus helyzetéről és fejlesztési lehetőségeiről, kiemelve az egészség-, lassú- és zöld turizmusban rejlő potenciált.
Jó gyakorlatként megismerhették a résztvevők a Szigetköz eredményes turizmusszervezési tevékenységét, melyet dr. Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke mutatott be, majd Kovács Károly, a Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség vezetője nyújtott bepillantást a város és térsége turizmusfejlesztési elképzeléseibe és eddig elért eredményeibe.
Ezt követően élénk szakmai beszélgetés alakult ki a résztvevő turisztikai, önkormányzati, térségfejlesztési és szolgáltatói oldalt képviselő szakemberek között a zöld, lassú és egészséges turizmusban rejlő lehetőségekről. A stratégiát illetően többen is kiemelték, hogy rendkívül fontos a célcsoport minél pontosabb lehatárolása, valamint úgy vélték, hogy az egyediséget középpontba állítva meg kell találni a térség számára azt a piaci rést az egészségközpontú turizmust illetően, amelyre nem kínálnak alternatív lehetőséget egy 50-70 km-es körön belül. Végül megállapodtak, hogy integrált turizmusfejlesztési stratégiát kell kialakítani a régióra vonatkozóan, melyről a jelenlévők további egyeztetéseket folytatnak majd.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben