Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
„Egészséges város – egészséges térség” kerekasztal találkozó
2019.03.04

A DTP-1-147-2.2 INSiGHTS projekt megvalósítása keretében 2019. február 28-án nemzeti kerekasztal egyeztetést tartottak Lentiben, a Thermal Hotel Balance-ban.


Az eseményen dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnökének köszöntőjét és a projekt bemutatását követően Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus szakmai igazgatója beszélt a magyarországi turizmus helyzetéről és fejlesztési lehetőségeiről, kiemelve az egészség-, lassú- és zöld turizmusban rejlő potenciált.

Jó gyakorlatként megismerhették a résztvevők a Szigetköz eredményes turizmusszervezési tevékenységét, melyet dr. Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke mutatott be, majd Kovács Károly, a Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség vezetője nyújtott bepillantást a város és térsége turizmusfejlesztési elképzeléseibe és eddig elért eredményeibe.

insight_20190228_b

Ezt követően élénk szakmai beszélgetés alakult ki a résztvevő turisztikai, önkormányzati, térségfejlesztési és szolgáltatói oldalt képviselő szakemberek között a zöld, lassú és egészséges turizmusban rejlő lehetőségekről. A stratégiát illetően többen is kiemelték, hogy rendkívül fontos a célcsoport minél pontosabb lehatárolása, valamint úgy vélték, hogy az egyediséget középpontba állítva meg kell találni a térség számára azt a piaci rést az egészségközpontú turizmust illetően, amelyre nem kínálnak alternatív lehetőséget egy 50-70 km-es körön belül. Végül megállapodtak, hogy integrált turizmusfejlesztési stratégiát kell kialakítani a régióra vonatkozóan, melyről a jelenlévők további egyeztetéseket folytatnak majd.

vissza...