Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


„Egészséges város – egészséges térség” kerekasztal találkozó
2019.03.04

A DTP-1-147-2.2 INSiGHTS projekt megvalósítása keretében 2019. február 28-án nemzeti kerekasztal egyeztetést tartottak Lentiben, a Thermal Hotel Balance-ban.


Az eseményen dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnökének köszöntőjét és a projekt bemutatását követően Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus szakmai igazgatója beszélt a magyarországi turizmus helyzetéről és fejlesztési lehetőségeiről, kiemelve az egészség-, lassú- és zöld turizmusban rejlő potenciált.

Jó gyakorlatként megismerhették a résztvevők a Szigetköz eredményes turizmusszervezési tevékenységét, melyet dr. Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke mutatott be, majd Kovács Károly, a Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség vezetője nyújtott bepillantást a város és térsége turizmusfejlesztési elképzeléseibe és eddig elért eredményeibe.

insight_20190228_b

Ezt követően élénk szakmai beszélgetés alakult ki a résztvevő turisztikai, önkormányzati, térségfejlesztési és szolgáltatói oldalt képviselő szakemberek között a zöld, lassú és egészséges turizmusban rejlő lehetőségekről. A stratégiát illetően többen is kiemelték, hogy rendkívül fontos a célcsoport minél pontosabb lehatárolása, valamint úgy vélték, hogy az egyediséget középpontba állítva meg kell találni a térség számára azt a piaci rést az egészségközpontú turizmust illetően, amelyre nem kínálnak alternatív lehetőséget egy 50-70 km-es körön belül. Végül megállapodtak, hogy integrált turizmusfejlesztési stratégiát kell kialakítani a régióra vonatkozóan, melyről a jelenlévők további egyeztetéseket folytatnak majd.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben