Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


„Egészséges város – egészséges térség” kerekasztal találkozó
2019.03.04

A DTP-1-147-2.2 INSiGHTS projekt megvalósítása keretében 2019. február 28-án nemzeti kerekasztal egyeztetést tartottak Lentiben, a Thermal Hotel Balance-ban.


Az eseményen dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnökének köszöntőjét és a projekt bemutatását követően Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus szakmai igazgatója beszélt a magyarországi turizmus helyzetéről és fejlesztési lehetőségeiről, kiemelve az egészség-, lassú- és zöld turizmusban rejlő potenciált.

Jó gyakorlatként megismerhették a résztvevők a Szigetköz eredményes turizmusszervezési tevékenységét, melyet dr. Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke mutatott be, majd Kovács Károly, a Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség vezetője nyújtott bepillantást a város és térsége turizmusfejlesztési elképzeléseibe és eddig elért eredményeibe.

insight_20190228_b

Ezt követően élénk szakmai beszélgetés alakult ki a résztvevő turisztikai, önkormányzati, térségfejlesztési és szolgáltatói oldalt képviselő szakemberek között a zöld, lassú és egészséges turizmusban rejlő lehetőségekről. A stratégiát illetően többen is kiemelték, hogy rendkívül fontos a célcsoport minél pontosabb lehatárolása, valamint úgy vélték, hogy az egyediséget középpontba állítva meg kell találni a térség számára azt a piaci rést az egészségközpontú turizmust illetően, amelyre nem kínálnak alternatív lehetőséget egy 50-70 km-es körön belül. Végül megállapodtak, hogy integrált turizmusfejlesztési stratégiát kell kialakítani a régióra vonatkozóan, melyről a jelenlévők további egyeztetéseket folytatnak majd.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben