Legfrissebb hírek


2021.07.26 - Tovább fiatalodik Zala megye járműállománya és javul a személyszállítás színvonala azzal a 32 darab Credo Econell 12 típusú autóbusszal, melyeket sajtótájékoztató keretében péntek délután mutattak be a megyeszékhelyen. Az átadón jelen volt a megye két országgyűlési képviselője, Vigh László és Cseresnyés Péter, Papp László, a Volánbusz humánerőforrás vezérigazgató-helyettese, Gecse Péter alpolgármester és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is.

2021.07.26 - Az avató ünnepségen Cseresnyés Péter miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő és Bene Csaba, a megyegyűlés alelnöke együtt vágta át a szalagot Stropka Józsefné polgármesterrel és Túrósné Lőrincz Anita intézményvezetővel.

2021.07.21 - Zalai civil szervezetek képviselői tartottak egyeztetést Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárral. A találkozón Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is részt vett, aki hozzászólásában a civilek közösségápoló és -megtartó munkájára világított rá.

2021.07.20 - Konferenciát tartottak Kotorban egy új híd létrehozásáról, melynek már készül a tanulmányterve. Az új híd fontosságát Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is megerősítette beszédében.

2021.07.20 - Az V. Göcseji Dombérozó programjait 32 településen rendezték meg az elmúlt két hétben. A rendezvénysorozatot Zalaszentgyörgyön zárták, ahol a Zala Megyei Közgyűlést Pácsonyi Imre alelnök képviselte.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Főzőverseny a XII. Göcseji Szilvafesztiválon
2018.09.10

Szombaton tartották Szilvágyon a népszerű gasztronómiai rendezvényt, amely a település lakói mellett megmozgatta a környéken élőket is, de határon túli főzőcsapat is megmérettette magát a versenyen.


A különlegességek sorát felvonultató főzőcsapatok közül a zsűri döntése alapján a kozmadombjai csapat végzett az első helyen, akik marhapörköltet, csülkös babos káposztát és füstölt pisztrángot készítettek. Második helyezést ért el munkahelyi kollektívát tömörítő Fakanálforgatók csapata, amely a vargányás vadpörkölt és a zsemlegombóc mellé aszaltszilvakrémes, fűszeres csokibevonóval díszített tortát tett az asztalra, harmadik helyen pedig a muravidéki Völgyifalu végzett egy szerb babétel magyar változatával. A Pácsonyi Imre megyei közgyűlési alelnököt is soraiban tudó zsűri még számos különdíjat is odaítélt a kiváló fogások készítőinek.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben