Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Családbarát szülészetet alakítanak ki a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban
2019.03.01

Dr. Halász Gabriella főigazgató sajtótájékoztatón jelentette be a mai napon, hogy 160 millió forintos támogatást nyert a Zala Megyei Szent Rafael Kórház a családbarát szülészet kialakítására.


Az orvos-szakma képviselői mellett az eseményen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere.
Elhangzott, hogy a családok kormányzati támogatása kiemelt figyelmet kap napjainkban és a következő időszakban is.
Dr. Pál Attila kiemelte, hogy a most megvalósuló fejlesztés keretében eszközbeszerzés és a kórtermek átalakítása valósul meg, ezáltal még biztonságosabb környezetben várhatják a családok születendő gyermekük érkezését. Rendkívül fontos, hogy az ott dolgozók korszerű eszközökkel és a kor színvonalának megfelelő baba-mama barát környezetben dolgozhatnak. Megköszönte a Szülészet-Nőgyógyászati és a Gyermekosztály dolgozóinak munkáját, s hangsúlyozta, hogy Zala megye a jövőben is számít rájuk. Már eddig is érzékelhető volt, a fejlesztést követően pedig várhatóan még több megyén kívüli család választja majd a megújult zalaegerszegi szülészetet.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben