Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Családbarát szülészetet alakítanak ki a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban
2019.03.01

Dr. Halász Gabriella főigazgató sajtótájékoztatón jelentette be a mai napon, hogy 160 millió forintos támogatást nyert a Zala Megyei Szent Rafael Kórház a családbarát szülészet kialakítására.


Az orvos-szakma képviselői mellett az eseményen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere.
Elhangzott, hogy a családok kormányzati támogatása kiemelt figyelmet kap napjainkban és a következő időszakban is.
Dr. Pál Attila kiemelte, hogy a most megvalósuló fejlesztés keretében eszközbeszerzés és a kórtermek átalakítása valósul meg, ezáltal még biztonságosabb környezetben várhatják a családok születendő gyermekük érkezését. Rendkívül fontos, hogy az ott dolgozók korszerű eszközökkel és a kor színvonalának megfelelő baba-mama barát környezetben dolgozhatnak. Megköszönte a Szülészet-Nőgyógyászati és a Gyermekosztály dolgozóinak munkáját, s hangsúlyozta, hogy Zala megye a jövőben is számít rájuk. Már eddig is érzékelhető volt, a fejlesztést követően pedig várhatóan még több megyén kívüli család választja majd a megújult zalaegerszegi szülészetet.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben