Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Találkozó a zalaszentgróti térség Idősek Tanácsának tagjaival
2019.02.27

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke a napokban Zalaszentgróton találkozott a három éve alakult szervezet tagjaival, amely a nyugdíjasklubok vezetői mellett olyan önkénteseket is magában foglal, akik tapasztalataikkal, tanácsaikkal tenni akarnak az idős emberekért.


Az elnök vetített képes előadáson mutatta be az 1999 óta működő megyei tanács tevékenységét, szervezeti felépítését, de beszélt a jól működő zalai nyugdíjas szervezetkről, klubokról is, valamint a jelenlévők figyelmébe ajánlotta a nagy sikerű szenior akadémia előadásait. Kiemelte, hogy a megye vezetése is hangsúlyt fektet az idősekkel való törődésre, ezért is hozták létre az Idősbarát Önkormányzat díjat, melyet évente két település nyerhet el pályázat útján.
Ezt követően kötetlen beszélgetés keretében vitatták meg a térség idősügyi helyzetét és a gyakran felmerülő problémákat. Pácsonyi Imre módszertani segítséget ajánlott fel a szervezet munkájához.

(foto: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben