Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Találkozó a zalaszentgróti térség Idősek Tanácsának tagjaival
2019.02.27

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke a napokban Zalaszentgróton találkozott a három éve alakult szervezet tagjaival, amely a nyugdíjasklubok vezetői mellett olyan önkénteseket is magában foglal, akik tapasztalataikkal, tanácsaikkal tenni akarnak az idős emberekért.


Az elnök vetített képes előadáson mutatta be az 1999 óta működő megyei tanács tevékenységét, szervezeti felépítését, de beszélt a jól működő zalai nyugdíjas szervezetkről, klubokról is, valamint a jelenlévők figyelmébe ajánlotta a nagy sikerű szenior akadémia előadásait. Kiemelte, hogy a megye vezetése is hangsúlyt fektet az idősekkel való törődésre, ezért is hozták létre az Idősbarát Önkormányzat díjat, melyet évente két település nyerhet el pályázat útján.
Ezt követően kötetlen beszélgetés keretében vitatták meg a térség idősügyi helyzetét és a gyakran felmerülő problémákat. Pácsonyi Imre módszertani segítséget ajánlott fel a szervezet munkájához.

(foto: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben