Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Találkozó a zalaszentgróti térség Idősek Tanácsának tagjaival
2019.02.27

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke a napokban Zalaszentgróton találkozott a három éve alakult szervezet tagjaival, amely a nyugdíjasklubok vezetői mellett olyan önkénteseket is magában foglal, akik tapasztalataikkal, tanácsaikkal tenni akarnak az idős emberekért.


Az elnök vetített képes előadáson mutatta be az 1999 óta működő megyei tanács tevékenységét, szervezeti felépítését, de beszélt a jól működő zalai nyugdíjas szervezetkről, klubokról is, valamint a jelenlévők figyelmébe ajánlotta a nagy sikerű szenior akadémia előadásait. Kiemelte, hogy a megye vezetése is hangsúlyt fektet az idősekkel való törődésre, ezért is hozták létre az Idősbarát Önkormányzat díjat, melyet évente két település nyerhet el pályázat útján.
Ezt követően kötetlen beszélgetés keretében vitatták meg a térség idősügyi helyzetét és a gyakran felmerülő problémákat. Pácsonyi Imre módszertani segítséget ajánlott fel a szervezet munkájához.

(foto: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben