Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megemlékeztek a kommunista diktatúrák áldozatairól
2019.02.26

A zalaegerszegi hangversenyteremben tartott ünnepségen emlékeztek meg február 25-én a kommunizmus áldozatairól.


Elhangzott, hogy 1947. február 25-én tartóztatták le és hurcolták el a szovjet hatóságok Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát, s ez az esemény tekinthető a kommunista diktatúra magyarországi nyitányának. Az Országgyűlés ezt a napot nyilvánította 2000-ben az áldozatok emléknapjává. Hazánkból mintegy 700 ezer embert hurcoltak a szovjet munkatáborokba, és közülük 300 ezren ott haltak meg.
Az eseményeket és a kommunista rendszerek munkatáborainak, börtöneinek világát felidéző szavakat és a Terror Háza által készített „Játsszunk nyugodtan!” című dokumentumfilm levetítését követően Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és dr. Mester László megyei főjegyző gyertyát gyújtott a teremben az áldozatok emlékére, majd a résztvevők közül sokan a Kosztolányi utcai Gulag emlékműnél is lerótták tiszteletüket.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben