Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megemlékeztek a kommunista diktatúrák áldozatairól
2019.02.26

A zalaegerszegi hangversenyteremben tartott ünnepségen emlékeztek meg február 25-én a kommunizmus áldozatairól.


Elhangzott, hogy 1947. február 25-én tartóztatták le és hurcolták el a szovjet hatóságok Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát, s ez az esemény tekinthető a kommunista diktatúra magyarországi nyitányának. Az Országgyűlés ezt a napot nyilvánította 2000-ben az áldozatok emléknapjává. Hazánkból mintegy 700 ezer embert hurcoltak a szovjet munkatáborokba, és közülük 300 ezren ott haltak meg.
Az eseményeket és a kommunista rendszerek munkatáborainak, börtöneinek világát felidéző szavakat és a Terror Háza által készített „Játsszunk nyugodtan!” című dokumentumfilm levetítését követően Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és dr. Mester László megyei főjegyző gyertyát gyújtott a teremben az áldozatok emlékére, majd a résztvevők közül sokan a Kosztolányi utcai Gulag emlékműnél is lerótták tiszteletüket.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben