Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Szakmai találkozó a Landsupport projekt keretében
2019.02.26

Földhasználati döntéstámogató rendszert hoznak létre a Horizon 2020 Program keretében megvalósuló Landsupport projekt eredményeként, amely a döntések megalapozásának segítése mellett a fenntartható fejlődést is szolgálja majd.


A projektben résztvevő 19 uniós partner közül kettő zalai: a Pannon Egyetem Georgikon Kara és a hétfőn tartott találkozó házigazdája, a Zala Megyei Önkormányzat. A rendezvényt Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg, kiemelve a rendkívül összetett és újszerű pályázati projektben való széles együttműködés szükségességét. A hétmillió eurós költségvetésből 2021 végéig megvalósítandó projekt lényegét Hermann Tamás, a Pannon Egyetem Georgikon karának munkatársa ismertette. Elhangzott, hogy a Landsupport keretében egy olyan szoftvert fejlesztenek ki, amely hatalmas mennyiségű adat felhasználása révén komplex elemzéssel tudja segíteni a döntéshozókat, akik lehetnek akár gazdálkodók, mezőgazdasági termelők vagy akár a szakmapolitika különböző szintű képviselői.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben