Legfrissebb hírek


2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.04.16 - Életének 88. évében elhunyt Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke, akinek sok évtizedes kimagasló, a magyar kultúráért végzett alkotói és közéleti munkásságáért, Zalaegerszeg és Zala megye kultúrájának példaértékű támogatásáért 2017-ben Zala Megye Díszpolgára címet adományozott a Zala Megyei Közgyűlés.

2020.03.16 - Pénteken a település hősi emlékművénél tartottak megemlékezést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, amelyen beszédet mondott Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke.

2020.03.12 - A szabad sajtó napja alkalmából sajtóreggelin látták vendégül a megyei médiumok munkatársait a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Önkormányzat, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége vezetői.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Szakmai találkozó a Landsupport projekt keretében
2019.02.26

Földhasználati döntéstámogató rendszert hoznak létre a Horizon 2020 Program keretében megvalósuló Landsupport projekt eredményeként, amely a döntések megalapozásának segítése mellett a fenntartható fejlődést is szolgálja majd.


A projektben résztvevő 19 uniós partner közül kettő zalai: a Pannon Egyetem Georgikon Kara és a hétfőn tartott találkozó házigazdája, a Zala Megyei Önkormányzat. A rendezvényt Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg, kiemelve a rendkívül összetett és újszerű pályázati projektben való széles együttműködés szükségességét. A hétmillió eurós költségvetésből 2021 végéig megvalósítandó projekt lényegét Hermann Tamás, a Pannon Egyetem Georgikon karának munkatársa ismertette. Elhangzott, hogy a Landsupport keretében egy olyan szoftvert fejlesztenek ki, amely hatalmas mennyiségű adat felhasználása révén komplex elemzéssel tudja segíteni a döntéshozókat, akik lehetnek akár gazdálkodók, mezőgazdasági termelők vagy akár a szakmapolitika különböző szintű képviselői.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben