Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Szakmai találkozó a Landsupport projekt keretében
2019.02.26

Földhasználati döntéstámogató rendszert hoznak létre a Horizon 2020 Program keretében megvalósuló Landsupport projekt eredményeként, amely a döntések megalapozásának segítése mellett a fenntartható fejlődést is szolgálja majd.


A projektben résztvevő 19 uniós partner közül kettő zalai: a Pannon Egyetem Georgikon Kara és a hétfőn tartott találkozó házigazdája, a Zala Megyei Önkormányzat. A rendezvényt Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg, kiemelve a rendkívül összetett és újszerű pályázati projektben való széles együttműködés szükségességét. A hétmillió eurós költségvetésből 2021 végéig megvalósítandó projekt lényegét Hermann Tamás, a Pannon Egyetem Georgikon karának munkatársa ismertette. Elhangzott, hogy a Landsupport keretében egy olyan szoftvert fejlesztenek ki, amely hatalmas mennyiségű adat felhasználása révén komplex elemzéssel tudja segíteni a döntéshozókat, akik lehetnek akár gazdálkodók, mezőgazdasági termelők vagy akár a szakmapolitika különböző szintű képviselői.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben