Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Fennállásának 15. évfordulóját ünnepelte a Szepetneki Nefelejcs Egyesület
2019.02.25

A születésnap egyben nyugdíjas művészeti csoportok kulturális találkozója is volt. Így fellépett többek közt a Fűzvölgyi Dalostársak, a horvátországi Veseli Zbor (Vidám kórus), a Sormási dalárda, valamint a Lovászi Olajbányász Nyugdíjas Egyesület énekkara.A Szepetneki Nefelejcs Egyesületet a polgármester, Vlasicsné Fischl Timea köszöntötte, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke, Pácsonyi Imre és alelnöke, Balogh István pedig emléklapot és virágcsokrot nyújtott át Grabant Jánosnénak, az egyesület elnökének, és rajta keresztül az egyesület valamennyi tagjának.

(foto: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben