Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Fennállásának 15. évfordulóját ünnepelte a Szepetneki Nefelejcs Egyesület
2019.02.25

A születésnap egyben nyugdíjas művészeti csoportok kulturális találkozója is volt. Így fellépett többek közt a Fűzvölgyi Dalostársak, a horvátországi Veseli Zbor (Vidám kórus), a Sormási dalárda, valamint a Lovászi Olajbányász Nyugdíjas Egyesület énekkara.A Szepetneki Nefelejcs Egyesületet a polgármester, Vlasicsné Fischl Timea köszöntötte, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke, Pácsonyi Imre és alelnöke, Balogh István pedig emléklapot és virágcsokrot nyújtott át Grabant Jánosnénak, az egyesület elnökének, és rajta keresztül az egyesület valamennyi tagjának.

(foto: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben