Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Tavaszi félévnyitó a Szenior Akadémián
2019.02.22

Más települések számára is követendő példa lehet a zalai megyeszékhelyen már negyedik tanévében járó Szenior Akadémia, melynek tegnap tartották a tavaszi félévnyitóját.


A Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi Gazdálkodási Karának nagyelőadója ezúttal is megtelt. Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke, a megyegyűlés alelnöke köszöntőjében kiemelte, hogy az évek óta tapasztalt töretlen érdeklődést látva minden település számára követendő  lehet az időseket hasznos ismeretekkel gazdagító Szenior Akadémia példája. 

Elhangzott, hogy a résztvevők ebben a szemeszterben is érdekes témákról hallhatnak az előadásokon, így például szó lesz az aktivitás fenntartásáról, az időskori stresszről és stresszkezelésről, a Naprendszerről, az intelligens anyagokról és alkalmazásukról, lesz bűnmegelőzési témájú előadás, de találkozhatnak például Leslie L. Lawrence író-Kelet kutatóval is. Az akadémiai előadások mellett heti rendszerességgel tartanak különféle kurzusokat, egyebek mellett angol és német nyelvből, egészségtanból, testnevelésből, európai uniós ismeretekből és számítástechnikából. 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben