Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Tavaszi félévnyitó a Szenior Akadémián
2019.02.22

Más települések számára is követendő példa lehet a zalai megyeszékhelyen már negyedik tanévében járó Szenior Akadémia, melynek tegnap tartották a tavaszi félévnyitóját.


A Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi Gazdálkodási Karának nagyelőadója ezúttal is megtelt. Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke, a megyegyűlés alelnöke köszöntőjében kiemelte, hogy az évek óta tapasztalt töretlen érdeklődést látva minden település számára követendő  lehet az időseket hasznos ismeretekkel gazdagító Szenior Akadémia példája. 

Elhangzott, hogy a résztvevők ebben a szemeszterben is érdekes témákról hallhatnak az előadásokon, így például szó lesz az aktivitás fenntartásáról, az időskori stresszről és stresszkezelésről, a Naprendszerről, az intelligens anyagokról és alkalmazásukról, lesz bűnmegelőzési témájú előadás, de találkozhatnak például Leslie L. Lawrence író-Kelet kutatóval is. Az akadémiai előadások mellett heti rendszerességgel tartanak különféle kurzusokat, egyebek mellett angol és német nyelvből, egészségtanból, testnevelésből, európai uniós ismeretekből és számítástechnikából. 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben