Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Járdát, kandelábereket és szennyvízcsatornát építettek Pacsán
2019.02.18

Pénteken adták át azt a beruházást Pacsán, melynek keretében járdákat építettek a 75-ös és a tüttösi út várostól keletre, az ipari parkba vezető szakasza mellett, biztonságossá téve ezzel sokak számára a munkába járást.


Az avatáson elhangzott, hogy  2016 márciusában a településfejlesztés operatív programban pályázott támogatásért a település. Az elnyert közel 54 millió forintból majdnem 600 méteren építettek ki járdát, amin a kisváros keleti részére települt üzemeket lehet biztonságosan megközelíteni. A beruházásban nemcsak az új járdaszakaszok készültek, hanem az ipari területekhez városból kivezető gyalogutak világítását is megoldották, közel egy kilométeren 36 darab napelemes kandelábert állítottak fel. A projektre elnyert 100 százalékos pályázati támogatásból 170 méteren szennyvízcsatornát is építettek az ipari parkban, ezzel további 4 hektárt vontak be a közműszolgáltatásba. Kelemen Tamás polgármester kiemelte: a legtöbb munkahely a város keleti felében található, ahová műszakváltáskor százával igyekeznek a dolgozók gyalogosan is, és ez eddig járda híján balesetveszélyes volt.

Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy a TOP által támogatott fejlesztések kezdetektől a munkahelyek teremtését szolgálták,  a település életében pedig mindez fontos lépés, hiszen a helyi gazdaság meghatározó része itt működik.

A pacsai ipari parkhoz kapcsolódó, uniós támogatással megvalósult beruházások amellett, hogy újabb vállalkozások letelepítését teszik lehetővé, az itt dolgozók biztonságát is szolgálják.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben