Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Járdát, kandelábereket és szennyvízcsatornát építettek Pacsán
2019.02.18

Pénteken adták át azt a beruházást Pacsán, melynek keretében járdákat építettek a 75-ös és a tüttösi út várostól keletre, az ipari parkba vezető szakasza mellett, biztonságossá téve ezzel sokak számára a munkába járást.


Az avatáson elhangzott, hogy  2016 márciusában a településfejlesztés operatív programban pályázott támogatásért a település. Az elnyert közel 54 millió forintból majdnem 600 méteren építettek ki járdát, amin a kisváros keleti részére települt üzemeket lehet biztonságosan megközelíteni. A beruházásban nemcsak az új járdaszakaszok készültek, hanem az ipari területekhez városból kivezető gyalogutak világítását is megoldották, közel egy kilométeren 36 darab napelemes kandelábert állítottak fel. A projektre elnyert 100 százalékos pályázati támogatásból 170 méteren szennyvízcsatornát is építettek az ipari parkban, ezzel további 4 hektárt vontak be a közműszolgáltatásba. Kelemen Tamás polgármester kiemelte: a legtöbb munkahely a város keleti felében található, ahová műszakváltáskor százával igyekeznek a dolgozók gyalogosan is, és ez eddig járda híján balesetveszélyes volt.

Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy a TOP által támogatott fejlesztések kezdetektől a munkahelyek teremtését szolgálták,  a település életében pedig mindez fontos lépés, hiszen a helyi gazdaság meghatározó része itt működik.

A pacsai ipari parkhoz kapcsolódó, uniós támogatással megvalósult beruházások amellett, hogy újabb vállalkozások letelepítését teszik lehetővé, az itt dolgozók biztonságát is szolgálják.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben