Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Innovációs Fórumot tartottak Nagykanizsán
2019.02.18

A kormány kutatásfejlesztési stratégiáját is bemutató országos innovációs fórumot rendeztek Nagykanizsán a Honvéd Kaszinóban. Az eseményre meghívást kaptak a térség meghatározó innovációs szereplői, intézményvezetői, így lehetőség nyílt a helyi és megyei szakmai tapasztalatok közös feltérképezésére.


A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) nevében dr. Birkner Zoltán elnök köszöntötte a különféle szektorok képviselőit, illetve az egyetemistákat. Elmondta: néhány hónap alatt megismerhette azt az országos rendszert, ami az innovációs ökoszisztémát jelenti. Van tennivaló ebben a térben, így a következő pályázati ciklus meghirdetése előtt egy országos fórumsorozat keretében találkoznak a vállalkozókkal.

 A vendéglátó  Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, dr. Polay József megnyitójában kiemelte: szeretnék, ha az NKFI a vállalkozók számára „emészthető” és sikeresen pályázható kiírásokat ajánlana.

 Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke beszédében rámutatott, hogy a mostani uniós programok előkészítése során megkérdezték a települések polgármestereit, mire lenne szükségük. Elmondta, hogy most az innováció esetében is hasonló a felkészülési folyamat.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben