Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Innovációs Fórumot tartottak Nagykanizsán
2019.02.18

A kormány kutatásfejlesztési stratégiáját is bemutató országos innovációs fórumot rendeztek Nagykanizsán a Honvéd Kaszinóban. Az eseményre meghívást kaptak a térség meghatározó innovációs szereplői, intézményvezetői, így lehetőség nyílt a helyi és megyei szakmai tapasztalatok közös feltérképezésére.


A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) nevében dr. Birkner Zoltán elnök köszöntötte a különféle szektorok képviselőit, illetve az egyetemistákat. Elmondta: néhány hónap alatt megismerhette azt az országos rendszert, ami az innovációs ökoszisztémát jelenti. Van tennivaló ebben a térben, így a következő pályázati ciklus meghirdetése előtt egy országos fórumsorozat keretében találkoznak a vállalkozókkal.

 A vendéglátó  Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, dr. Polay József megnyitójában kiemelte: szeretnék, ha az NKFI a vállalkozók számára „emészthető” és sikeresen pályázható kiírásokat ajánlana.

 Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke beszédében rámutatott, hogy a mostani uniós programok előkészítése során megkérdezték a települések polgármestereit, mire lenne szükségük. Elmondta, hogy most az innováció esetében is hasonló a felkészülési folyamat.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben