Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Mikrovállalkozásoknak tartottak konferenciát Nagykanizsán
2019.02.18

Február 14-én Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban Mikrovállalkozási konferencia került megrendezésre a „Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása” című pályázat keretében.


Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke megnyitójában tájékoztatást nyújtott a pályázat aktuális helyzetéről. 2019. január 31-ig 335 fő részesült munkaerőpiaci szolgáltatásban, akik közül 24-an vállalkozóvá váltak, 143 fő elhelyezkedett támogatással, 76 fő vett részt valamilyen képzésben 116 fő pedig „csak szolgáltatásban” részesült. Ismertette a célcsoporttal kapcsolatban elért eredményeket, kiemelve az inaktívak bevonásának jelentős számát. Hangsúlyozta a Zala Megyei Kormányhivatal és a ZMVA munkatársival történő kiemelkedően jó munkakapcsolatot, valamint a megyében működő további öt paktum kiemelkedő eredményeit.

20190218_2

 Nyitóelőadásában Dr. Árok Krisztina, a Zala Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály Főosztályvezetője a 2019. évi támogatási lehetőségekről szólt, felhívva a figyelmet a GINOP és TOP pályázatok lehetőségeire.

 Horváth Petra a ZMVA mikrovállalkozási munkacsoport vezetője tájékoztatást nyújtott a B-Light projektről, mely egy magyar-horvát határon átnyúló pályázati program a KKV-k számára.

 Simon Nikolett a Pannon Egyetem projektmenedzsere előadásában a fiatal női vállalkozók igényeit és lehetőségeit mutatta be.

 Mihovics Zoltán a nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs központ vezetője Nagykanizsa gazdaságfejlesztési lehetőségeiről és eszközeiről nyújtott tájékoztatást.

 A konferencia zárásaként Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgatója a szakképzési  lehetőségeket ismertette az érdeklődőkkel. Bemutatásra kerültek a Centrum intézményei, a képzési szerkezet, valamint a képzési paletta is. 

 

 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben