Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Mikrovállalkozásoknak tartottak konferenciát Nagykanizsán
2019.02.18

Február 14-én Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban Mikrovállalkozási konferencia került megrendezésre a „Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása” című pályázat keretében.


Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke megnyitójában tájékoztatást nyújtott a pályázat aktuális helyzetéről. 2019. január 31-ig 335 fő részesült munkaerőpiaci szolgáltatásban, akik közül 24-an vállalkozóvá váltak, 143 fő elhelyezkedett támogatással, 76 fő vett részt valamilyen képzésben 116 fő pedig „csak szolgáltatásban” részesült. Ismertette a célcsoporttal kapcsolatban elért eredményeket, kiemelve az inaktívak bevonásának jelentős számát. Hangsúlyozta a Zala Megyei Kormányhivatal és a ZMVA munkatársival történő kiemelkedően jó munkakapcsolatot, valamint a megyében működő további öt paktum kiemelkedő eredményeit.

20190218_2

 Nyitóelőadásában Dr. Árok Krisztina, a Zala Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály Főosztályvezetője a 2019. évi támogatási lehetőségekről szólt, felhívva a figyelmet a GINOP és TOP pályázatok lehetőségeire.

 Horváth Petra a ZMVA mikrovállalkozási munkacsoport vezetője tájékoztatást nyújtott a B-Light projektről, mely egy magyar-horvát határon átnyúló pályázati program a KKV-k számára.

 Simon Nikolett a Pannon Egyetem projektmenedzsere előadásában a fiatal női vállalkozók igényeit és lehetőségeit mutatta be.

 Mihovics Zoltán a nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs központ vezetője Nagykanizsa gazdaságfejlesztési lehetőségeiről és eszközeiről nyújtott tájékoztatást.

 A konferencia zárásaként Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgatója a szakképzési  lehetőségeket ismertette az érdeklődőkkel. Bemutatásra kerültek a Centrum intézményei, a képzési szerkezet, valamint a képzési paletta is. 

 

 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben