Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Évnyitó rendezvényt tartottak Zalalövőn
2019.01.23

Harmadik alkalommal szervezett évindító rendezvényt a város önkormányzata, melynek keretében Pintér Antal polgármester összegezte az elmúlt év eseményeit, megemlítve a mintegy másfél tucatnyi megvalósult, illetve folyamatban lévő fejlesztést, s kitért a 2019-re tervezett beruházásokra is.


Az eseményen részt vevő Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos köszöntőjében megemlítette, hogy az elmúlt négy évben Zalában az egy főre eső fejlesztések tekintetében Zalalövő jár az élen, lakosságarányosan ez a település kapta a legtöbb támogatást.

A szórakoztató programot követő fogadáson Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke mondott pohárköszöntőt.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben