Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

A népesség megtartása a cél Pacsán
2019.01.23

Újévi fogadást tartott a város önkormányzata, amelyen részt vett Manninger Jenő országgyűlési képviselő, Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke és Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke is. Az ünnepségen Kelemen Tamás polgármester kiemelte, hogy a népesség megtartása a település életben maradásához elengedhetetlen, ezért az önkormányzat minden támogatást megad a családoknak.


Építési telkeket alakítottak ki, ahová megérkeztek az első fészekrakók. A fiatalok számára vonzóvá teszi a kisvárost az itt működő bölcsőde, óvoda, iskola és az elérhető szolgáltatások színvonala is. Megemlítette, hogy az utóbbi években többszörösére emelkedett a talapülésen a házasságkötések száma, ami bíztató tendenciát jelez.

Az új esztendőt illetően elhangzott, hogy helytörténeti kiállítást rendeznek be egy az önkormányzat által megvásárol lakóházban, valamint megkezdődhet a négy települést kiszolgáló pacsai vízmű rekonstrukciója, melyhez 350 millió forint támogatást nyertek, s ez az összeg vetekszik a város éves költségvetésével.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...