Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Felújították a Rédics és Bödeháza közötti útszakaszt
2019.01.08

A  magyar-szlovén határ közelében, a rédicsi körforgalomból a hetési települések, illetve Szlovénia felé vezető megújult útszakaszt Vigh László országgyűlési képviselő,miniszteri biztos, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója avatta fel.


Az eseményen elhangzott, hogy az országos, 100 milliárd forintos útfelújítási program keretében 5 milliárd forint jutott a zalai fejlesztésekre. A most avatott másfél kilométeres szakasz rendkívül rossz állapotúvá és így balesetveszélyessé vált, illetve a szlovén oldalon már korábban felújították, így fontos volt a munka elvégzése.  A beruházás mintegy 260 millió forintba került.

Zala megye legfontosabb kihívása az úthálózat rendbetétele – emelte ki dr. Pál Attila, ki elmondta, hogy a TOP program keretében 1,4 milliárd forint áll rendelkezésre a mellékutak felújítására, melyből tavaly mintegy 600 millió forintot használtak fel, idén pedig további szakaszok újulnak meg. Az uniós mellett hazai forrás is rendelkezésre áll majd az önkormányzatok számára útfelújításra a Magyar falu program keretében.

A felújítás műszaki tartalmáról elhangzott, hogy a másfél kilométeres utat teljesen átépítették, a burkolatalapot új technológiával, remix eljárással készítették el, majd két új aszfaltréteg került a szakaszra. Emellett megújult két híd és a csapadékelvezető árkokat is rendbe tették. A  környéken több felújítást végeztek tavaly, s idén folytatják a munkákat, egyebek mellett Lenti bárszentmihályfai városrészében, a Borsfa-Lenti, illetve a Tormafölde-Csömödér útvonalon.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben