Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Felújították a Rédics és Bödeháza közötti útszakaszt
2019.01.08

A  magyar-szlovén határ közelében, a rédicsi körforgalomból a hetési települések, illetve Szlovénia felé vezető megújult útszakaszt Vigh László országgyűlési képviselő,miniszteri biztos, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója avatta fel.


Az eseményen elhangzott, hogy az országos, 100 milliárd forintos útfelújítási program keretében 5 milliárd forint jutott a zalai fejlesztésekre. A most avatott másfél kilométeres szakasz rendkívül rossz állapotúvá és így balesetveszélyessé vált, illetve a szlovén oldalon már korábban felújították, így fontos volt a munka elvégzése.  A beruházás mintegy 260 millió forintba került.

Zala megye legfontosabb kihívása az úthálózat rendbetétele – emelte ki dr. Pál Attila, ki elmondta, hogy a TOP program keretében 1,4 milliárd forint áll rendelkezésre a mellékutak felújítására, melyből tavaly mintegy 600 millió forintot használtak fel, idén pedig további szakaszok újulnak meg. Az uniós mellett hazai forrás is rendelkezésre áll majd az önkormányzatok számára útfelújításra a Magyar falu program keretében.

A felújítás műszaki tartalmáról elhangzott, hogy a másfél kilométeres utat teljesen átépítették, a burkolatalapot új technológiával, remix eljárással készítették el, majd két új aszfaltréteg került a szakaszra. Emellett megújult két híd és a csapadékelvezető árkokat is rendbe tették. A  környéken több felújítást végeztek tavaly, s idén folytatják a munkákat, egyebek mellett Lenti bárszentmihályfai városrészében, a Borsfa-Lenti, illetve a Tormafölde-Csömödér útvonalon.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben