Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


A Zala Megyei Közgyűlés ülése
2017.05.05

Soros ülését tartotta a Zala Megyei Közgyűlés 2017. április 27-én Zalaegerszegen, a megyeházán. A képviselők tájékoztatást kaptak a kormányhivataltól a területi államigazgatás helyzetéről, a belső integrációról és az állami ingatlanfejlesztésekről és meghallgatták a megyei rendőr-főkapitányság beszámolóját a megye közbiztonsági helyzetéről.


A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség működéséről szóló tájékoztató elfogadásával együtt a közgyűlés döntött a két testület közötti, 2017. évre szóló együttműködési megállapodásról is.

A közgyűlés elfogadta a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft beszámolóját és jóváhagyta a BGA felé benyújtott megyei önkormányzati testvér települési pályázatot.

Az ülésen elfogadásra került a 2016. évi gazdálkodás elszámolása és a 2017. évi költségvetés módosítása, valamint a hivatal 2016. évi belső ellenőrzési jelentése.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben