Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


A Zala Megyei Közgyűlés ülése
2017.05.05

Soros ülését tartotta a Zala Megyei Közgyűlés 2017. április 27-én Zalaegerszegen, a megyeházán. A képviselők tájékoztatást kaptak a kormányhivataltól a területi államigazgatás helyzetéről, a belső integrációról és az állami ingatlanfejlesztésekről és meghallgatták a megyei rendőr-főkapitányság beszámolóját a megye közbiztonsági helyzetéről.


A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség működéséről szóló tájékoztató elfogadásával együtt a közgyűlés döntött a két testület közötti, 2017. évre szóló együttműködési megállapodásról is.

A közgyűlés elfogadta a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft beszámolóját és jóváhagyta a BGA felé benyújtott megyei önkormányzati testvér települési pályázatot.

Az ülésen elfogadásra került a 2016. évi gazdálkodás elszámolása és a 2017. évi költségvetés módosítása, valamint a hivatal 2016. évi belső ellenőrzési jelentése.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben