Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Klímakonferencia a Megyeházán
2017.05.26

Klímakonferenciát tartottak szerdán a Megyeházán a „Zala megye klímastratégiájának kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás” című projekt nyitó rendezvényeként. 


Dr. Pál Attila a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében beszélt a klímaváltozás veszélyeiről, s szólt arról a sokak által vallott téves elgondolásról is, mely szerint mindennapjainkat ez egyáltalán nem érinti.  A Zala Megyei Önkormányzat a megelőzés és a szemléletformálás érdekében jövő februárig tartó, 30 millió forintos uniós támogatást élvező projektbe kezdett. A projekt részleteiről Musits Róbert, a Fenntartható Jövőért Egyesület elnöke szólt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviseletében pedig  dr. Konstantin Kata ismertette a témához kapcsolódó egyéb uniós pályázati lehetőségeket (Life program). A megyei klímastratégia tervezésének módszertani kereteit a Klímabarát Települések Szövetsége képviseletében dr. Czira Tamás klímavédelmi és fenntarthatósági szakértő részletezte a konferencián. Ezt követően 15 szervezet (egyetemek, kamarák, környezet- és természetvédelmi egyesületek, Klímabarát Települések Szövetsége) képviselőiből megalakult a megyei éghajlat-változási platform is,  melynek célja a döntéshozók és a közvélemény klímaváltozással kapcsolatos ismereteinek bővítése, tudásmegosztás, valamint a zalai programok koordinálása.

(Letölthető sajtóanyag)

(Fotó: Ekler Elemér)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben