Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Klímakonferencia a Megyeházán
2017.05.26

Klímakonferenciát tartottak szerdán a Megyeházán a „Zala megye klímastratégiájának kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás” című projekt nyitó rendezvényeként. 


Dr. Pál Attila a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében beszélt a klímaváltozás veszélyeiről, s szólt arról a sokak által vallott téves elgondolásról is, mely szerint mindennapjainkat ez egyáltalán nem érinti.  A Zala Megyei Önkormányzat a megelőzés és a szemléletformálás érdekében jövő februárig tartó, 30 millió forintos uniós támogatást élvező projektbe kezdett. A projekt részleteiről Musits Róbert, a Fenntartható Jövőért Egyesület elnöke szólt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviseletében pedig  dr. Konstantin Kata ismertette a témához kapcsolódó egyéb uniós pályázati lehetőségeket (Life program). A megyei klímastratégia tervezésének módszertani kereteit a Klímabarát Települések Szövetsége képviseletében dr. Czira Tamás klímavédelmi és fenntarthatósági szakértő részletezte a konferencián. Ezt követően 15 szervezet (egyetemek, kamarák, környezet- és természetvédelmi egyesületek, Klímabarát Települések Szövetsége) képviselőiből megalakult a megyei éghajlat-változási platform is,  melynek célja a döntéshozók és a közvélemény klímaváltozással kapcsolatos ismereteinek bővítése, tudásmegosztás, valamint a zalai programok koordinálása.

(Letölthető sajtóanyag)

(Fotó: Ekler Elemér)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben