Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Foglalkoztatási paktum rendezvények
2017.04.25

Felsőrajkon tartotta a megyei Foglalkoztatási Paktum Helyi termék munkacsoportja soros ülését. A résztvevőket Vigh László országgyűlési képviselő és Pácsonyi Imre megyei alelnök köszöntötte.


A rendezvény keretében a zalai helyi termékek fejlesztését segítő pályázati lehetőségek, valamint a paktumnak a helyi termékfejlesztésben játszott szerepének bemutatására került sor:

VP6-19.3.1-17 A LEADER - Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása c. pályázat – Huszti Levente
Európai agrár-innovációs projektek indításának lehetőségei a LEADER HACS-ok bevonásával, határon átnyúló projekt együttműködés helyi termék témában – Dr. Szili-Fodor Dóra
Közös projekttevékenységek az EFOP-1.7.1 LEADER felhívásban, tájékoztatás a Paktum projekt keretében tervezett helyi termék stratégia és 2 innovatív projektterv készítéséről – Kovácsné Kocsi Zsuzsanna, Kovács Tünde.
Szintén 2017. április 24-én tartotta ülését Zalaegerszegen a Kamarák Házában a KKV és a Mikrovállakozás munkacsoport.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben