Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Foglalkoztatási paktum rendezvények
2017.04.25

Felsőrajkon tartotta a megyei Foglalkoztatási Paktum Helyi termék munkacsoportja soros ülését. A résztvevőket Vigh László országgyűlési képviselő és Pácsonyi Imre megyei alelnök köszöntötte.


A rendezvény keretében a zalai helyi termékek fejlesztését segítő pályázati lehetőségek, valamint a paktumnak a helyi termékfejlesztésben játszott szerepének bemutatására került sor:

VP6-19.3.1-17 A LEADER - Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása c. pályázat – Huszti Levente
Európai agrár-innovációs projektek indításának lehetőségei a LEADER HACS-ok bevonásával, határon átnyúló projekt együttműködés helyi termék témában – Dr. Szili-Fodor Dóra
Közös projekttevékenységek az EFOP-1.7.1 LEADER felhívásban, tájékoztatás a Paktum projekt keretében tervezett helyi termék stratégia és 2 innovatív projektterv készítéséről – Kovácsné Kocsi Zsuzsanna, Kovács Tünde.
Szintén 2017. április 24-én tartotta ülését Zalaegerszegen a Kamarák Házában a KKV és a Mikrovállakozás munkacsoport.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben