Legfrissebb hírek


2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Foglalkoztatási paktum rendezvények
2017.04.25

Felsőrajkon tartotta a megyei Foglalkoztatási Paktum Helyi termék munkacsoportja soros ülését. A résztvevőket Vigh László országgyűlési képviselő és Pácsonyi Imre megyei alelnök köszöntötte.


A rendezvény keretében a zalai helyi termékek fejlesztését segítő pályázati lehetőségek, valamint a paktumnak a helyi termékfejlesztésben játszott szerepének bemutatására került sor:

VP6-19.3.1-17 A LEADER - Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása c. pályázat – Huszti Levente
Európai agrár-innovációs projektek indításának lehetőségei a LEADER HACS-ok bevonásával, határon átnyúló projekt együttműködés helyi termék témában – Dr. Szili-Fodor Dóra
Közös projekttevékenységek az EFOP-1.7.1 LEADER felhívásban, tájékoztatás a Paktum projekt keretében tervezett helyi termék stratégia és 2 innovatív projektterv készítéséről – Kovácsné Kocsi Zsuzsanna, Kovács Tünde.
Szintén 2017. április 24-én tartotta ülését Zalaegerszegen a Kamarák Házában a KKV és a Mikrovállakozás munkacsoport.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben