Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Kárpátaljai gyerekek Zalában
2017.06.21

A Zala Megyei Önkormányzat támogatásával idén is közel 50 kárpátaljai gyermek tölthet egy hetet a zalaszabari Holnapocska Táborban, ahol kedden meglátogatta a táborozókat Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott.


Az élménypark által helyben kínált szórakozási lehetőségek mellett a gyerekek gyalogos és autóbuszos túrák keretében megismerkednek Zala megye és a Balaton környékének szépségeivel, látnivalóival.  Természetesen a zalakarosi és balatoni strandolás sem marad ki a programból.

  20170620_2

Fontos számunkra, hogy a határokon túl élő magyar gyerekek is megismerkedjenek Zalával.

 

A megyei önkormányzat elsődleges feladata, hogy a zalai települések fejlesztését szolgálja, ugyanakkor fontos számunkra, hogy a határokon túl élő magyar gyerekek is megismerkedjenek az anyaországgal, azon belül pedig Zalával – mondta Dr. Pál Attila a táborban tett látogatása során.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben