Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Kárpátaljai gyerekek Zalában
2017.06.21

A Zala Megyei Önkormányzat támogatásával idén is közel 50 kárpátaljai gyermek tölthet egy hetet a zalaszabari Holnapocska Táborban, ahol kedden meglátogatta a táborozókat Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott.


Az élménypark által helyben kínált szórakozási lehetőségek mellett a gyerekek gyalogos és autóbuszos túrák keretében megismerkednek Zala megye és a Balaton környékének szépségeivel, látnivalóival.  Természetesen a zalakarosi és balatoni strandolás sem marad ki a programból.

  20170620_2

Fontos számunkra, hogy a határokon túl élő magyar gyerekek is megismerkedjenek Zalával.

 

A megyei önkormányzat elsődleges feladata, hogy a zalai települések fejlesztését szolgálja, ugyanakkor fontos számunkra, hogy a határokon túl élő magyar gyerekek is megismerkedjenek az anyaországgal, azon belül pedig Zalával – mondta Dr. Pál Attila a táborban tett látogatása során.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben