Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zala Megyei Védelmi Bizottság ülése
2017.04.07

Március 30-án a Megyeházán tartotta soros ülését a Zala Megyei Védelmi Bizottság, amelyen Bene Csaba alelnök képviselte a Zala Megyei Közgyűlést.


A napirendek között beszámolót hallgatott meg  a testület az ár- és belvíz elleni védekezésre történő felkészítésről, melyben elhangzott, hogy a megyében 71 települést érinthet a kisebb vízfolyásokon kialakuló villámárvíz, amelyek többsége nem okoz kárt. Ezen felül még 48 települést érinthet a domborzati viszonyok és a talaj szerkezete, illetve víztelítettsége függvényében összegyűlő csapadékvíz okozta elöntés. A tavalyi évre vonatkozóan elmondható,hogy a június 5-i özönvízszerű esőzést és vihart nem tekintve a megyében nem kellett árvíz, illetve villámárvíz ellen tömegesen védekezni. Igaz, a csapadékos időjárás miatt megszaporodtak a sárfolyásos, vízátfolyásos, belterületi, helyi vízkárokkal kapcsolatos feladatok, valamint a keletkezett károk miatt benyújtott vis maior pályázatok. A tél időjárási szempontból nyugodtnak számított, hiszen csak január 13-án esett hó, bár január 31-én ónos eső is sújtotta a megyét. A havazás abból a szempontból volt fontos, hogy a három országos hatáskörű szerv vezetői (közút - rendőrség - katasztrófavédelem) által a közúti forgalom korlátozására elfogadott eljárásrend ekkor vizsgázott a gyakorlatban.

Emellett tájékoztató hangzott el a Magyar Honvédség önkéntes területvédelmi tartalékos kötelékek megalakításáról, valamint a hét civil szervezet összefogásával ez év január 11-én megalakult Honvédelmi Sportszövetségről.

(Fotó: ZMKH)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben