Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Sajtóreggeli
2017.03.17

Március 14-én hat szervezet köszöntötte közös sajtóreggeli keretében a zalai média képviselőit a Szabad Sajtó Napja alkalmából.


A Zala Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Önkormányzat, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ és a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett eseményen részt vett és köszöntötte a sajtó munkatársait Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is.

Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke köszönetét fejezte ki azért, hogy a sajtó az elmúlt időszakban is folyamatosan rendelkezésre állt és  objektíven tájékoztatta az itt élőket a megyei eseményekről annak ellenére, hogy a gyorsan változó világban, a formálódó közéletben nem lehet mindig könnyű megtalálni a középutat a saját erkölcsi hitvallás és a hiteles tájékoztatás között.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben