Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Vietnami vendégek a Megyeházán
2017.03.16

A Vietnam déli részén található Dong Thap tartomány képviseletében hat tagú delegáció érkezett megyénkbe Chau Hong Phuc tartományi alelnök vezetésével.


A önkormányzati, egészségügyi és pénzügyi szakemberekből álló küldöttséget fogadta dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke. A megbeszélésen részt vett Bene Csaba és Pácsonyi Imre alelnök, valamint dr. Mester László megyei főjegyző is.

A vendégeket dr. Alotti Nasri, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészetének osztályvezető főorvosa kísérte, ugyanis az ő segítségét kérték a szakmai együttműködés útjának megtalálásában, és saját szívsebészeti centrumuk kiépítésében. Emellett más területeken – például gyümölcs feldolgozás, víztisztítás, útépítés - is szorgalmazzák a kapcsolattartást.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben