Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Két új mentőkocsit adtak át a zalaegerszegi mentőállomáson
2017.07.04

A Vigh László országgyűlési képviselő, Dr. Pál Attila megyei közgyűlési elnök, Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Balaicz Zoltán polgármester, Tolvaj Márta alpolgármester és a mentőszolgálat regionális orvosigazgatója, Dr. Lórántfy Mária részvételével lezajlott átadáson elhangzott, hogy megkezdődött a mentőknél a járműpark modernizációja, kivonnak a szolgálatból minden 13 évnél idősebb járművet és kormányhatározat alapján 193 mentőgépkocsit helyeznek üzembe.


Ebből kettő került most Zala megyébe. A teljes felszereltséggel együtt egyenként 25 millió forintot érő járművek esetkocsiként állnak szolgálatba. Az egyikkel Zalaegerszegen, a másikkal Nagykanizsán dolgoznak majd – mondta Vincze Luca megyei vezető mentőtiszt, aki szót ejtett arról is, hogy tervezik egy további, nappali szolgálatot adó esetkocsi üzembe állítását a megyeszékhelyen. Ez évben pedig további új mentőjárművek érkeznek Zalába.

(Fotó: Zalai Hírlap)
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben