Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


A rendőr-főkapitányság partnertalálkozója
2017.11.27

Harmadik alkalommal rendezett partnertalálkozót a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.


A kötetlen találkozón részt vettek az államigazgatás és a közigazgatás megyei és városi vezetői, a társszervek és partnercégek képviselői, továbbá a tudományos és művészeti élet, valamint a média prominensei. Dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagy, megyei főkapitány pohárköszöntőjében konkrét adatokkal illusztrálva kiemelte, hogy Zala joggal pályázhat az ország egyik legbiztonságosabb megyéje címre.

A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke vett részt az eseményen.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben