Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


A rendőr-főkapitányság partnertalálkozója
2017.11.27

Harmadik alkalommal rendezett partnertalálkozót a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.


A kötetlen találkozón részt vettek az államigazgatás és a közigazgatás megyei és városi vezetői, a társszervek és partnercégek képviselői, továbbá a tudományos és művészeti élet, valamint a média prominensei. Dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagy, megyei főkapitány pohárköszöntőjében konkrét adatokkal illusztrálva kiemelte, hogy Zala joggal pályázhat az ország egyik legbiztonságosabb megyéje címre.

A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke vett részt az eseményen.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben