Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Adózással kapcsolatos ügyintézés Letenyén
2017.12.14

December 13-a óta már a letenyei kormányablakban is fogadják az ügyfeleket a Nemzeti Adó- és Vámhivatala Munkatársai. Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Dr. Kaszás Anita, a NAV megyei igazgatója és Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatót a kormányablakban elérhető szolgáltatások bővülésérő.


A letenyei járáshoz tartozó 27 településen élőknek mostantól a hét két napján, hétfőn és szerdán az adózással kapcsolatos ügyintézésre, adószámla egyeztetésre, valamint a többi, a hatóság által nyújtott szolgáltatás igénybevételére is lehetősége van a helyi buszmegálló szomszédságában található épületben.

Elhangzott, hogy Letenye után december 14-től már Keszthelyen is nyílik a NAV-iroda a kormányablakban, amely szerda kivételével a hét minden munkanapján várja az ügyfeleket rugalmas nyitvatartási idővel. Ettől a naptól kezdve a megye minden járásában közvetlenül elérheti a lakosság a NAV szolgáltatásait.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben