Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Adózással kapcsolatos ügyintézés Letenyén
2017.12.14

December 13-a óta már a letenyei kormányablakban is fogadják az ügyfeleket a Nemzeti Adó- és Vámhivatala Munkatársai. Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Dr. Kaszás Anita, a NAV megyei igazgatója és Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatót a kormányablakban elérhető szolgáltatások bővülésérő.


A letenyei járáshoz tartozó 27 településen élőknek mostantól a hét két napján, hétfőn és szerdán az adózással kapcsolatos ügyintézésre, adószámla egyeztetésre, valamint a többi, a hatóság által nyújtott szolgáltatás igénybevételére is lehetősége van a helyi buszmegálló szomszédságában található épületben.

Elhangzott, hogy Letenye után december 14-től már Keszthelyen is nyílik a NAV-iroda a kormányablakban, amely szerda kivételével a hét minden munkanapján várja az ügyfeleket rugalmas nyitvatartási idővel. Ettől a naptól kezdve a megye minden járásában közvetlenül elérheti a lakosság a NAV szolgáltatásait.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben