Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zalaegerszegért díjak átadása
2017.12.18

December 15-én Zalaegerszeg Megyei Jogú Város dísztermében ünnepélyes keretek között adták át a Zalaegerszegért díjakat. Balaicz Zoltán polgármester elismerését és köszönetét kifejezve a díjazottaknak úgy fogalmazott: Önök a munkájukkal, a tevékenységükkel, a szolgálatukkal dicsőséget szereztek Zalaegerszegnek. Ez visszaigazolja azt, amit mi is szeretnénk, amit mi is hirdetünk: egy erős város csak az odaadás, a szerénység, a becsület, az erény, az alázat, és a munka pillérein állhat.


A megyeszékhely írásos említésének 770. évfordulója jeles történéseinek, eseményeinek felidézését és a díjak átadását követően Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke a 770 éves évforduló alkalmából átadta a megyei önkormányzat ajándékát a város polgármesterének.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben