Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zalaegerszegért díjak átadása
2017.12.18

December 15-én Zalaegerszeg Megyei Jogú Város dísztermében ünnepélyes keretek között adták át a Zalaegerszegért díjakat. Balaicz Zoltán polgármester elismerését és köszönetét kifejezve a díjazottaknak úgy fogalmazott: Önök a munkájukkal, a tevékenységükkel, a szolgálatukkal dicsőséget szereztek Zalaegerszegnek. Ez visszaigazolja azt, amit mi is szeretnénk, amit mi is hirdetünk: egy erős város csak az odaadás, a szerénység, a becsület, az erény, az alázat, és a munka pillérein állhat.


A megyeszékhely írásos említésének 770. évfordulója jeles történéseinek, eseményeinek felidézését és a díjak átadását követően Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke a 770 éves évforduló alkalmából átadta a megyei önkormányzat ajándékát a város polgármesterének.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben