Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Karácsonyi termelői vásár Felsőrajkon
2017.12.18

Szombaton tartották Felsőrajkon a hagyományos karácsonyi termelői vásárt, amely ezúttal közösségi disznóvágással is kiegészült.


A feldolgozás pedig a  megye közéleti szereplőinek, politikusainak közreműködésével zajlott, hiszen Vigh László országgyűlési képviselő, a rendezvény házigazdája nemcsak disznótorra, hanem disznólkodásra is  hívta őket, azaz hagyományos hurkatöltőbe pakolt kolbászhússal kellett a belet töltenie a házigazdán túl dr. Kvarda Attila, dr. Halász Gabriella kórházigazgatóknak, dr. Pál Attilának, a megyei közgyűlés elnökének és a Zalai Hírlap főszerkesztőjének, Horváth A. Attilának.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben