Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Karácsonyi termelői vásár Felsőrajkon
2017.12.18

Szombaton tartották Felsőrajkon a hagyományos karácsonyi termelői vásárt, amely ezúttal közösségi disznóvágással is kiegészült.


A feldolgozás pedig a  megye közéleti szereplőinek, politikusainak közreműködésével zajlott, hiszen Vigh László országgyűlési képviselő, a rendezvény házigazdája nemcsak disznótorra, hanem disznólkodásra is  hívta őket, azaz hagyományos hurkatöltőbe pakolt kolbászhússal kellett a belet töltenie a házigazdán túl dr. Kvarda Attila, dr. Halász Gabriella kórházigazgatóknak, dr. Pál Attilának, a megyei közgyűlés elnökének és a Zalai Hírlap főszerkesztőjének, Horváth A. Attilának.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben