Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Karácsonyi termelői vásár Felsőrajkon
2017.12.18

Szombaton tartották Felsőrajkon a hagyományos karácsonyi termelői vásárt, amely ezúttal közösségi disznóvágással is kiegészült.


A feldolgozás pedig a  megye közéleti szereplőinek, politikusainak közreműködésével zajlott, hiszen Vigh László országgyűlési képviselő, a rendezvény házigazdája nemcsak disznótorra, hanem disznólkodásra is  hívta őket, azaz hagyományos hurkatöltőbe pakolt kolbászhússal kellett a belet töltenie a házigazdán túl dr. Kvarda Attila, dr. Halász Gabriella kórházigazgatóknak, dr. Pál Attilának, a megyei közgyűlés elnökének és a Zalai Hírlap főszerkesztőjének, Horváth A. Attilának.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben