Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


NAV ügyintézők a zalai kormányablakokban
2017.07.06

NAV ügyintézők a zalai kormányablakokban. Lentiben tartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy jövő év január 1-jétől NAV ügyintézők járnak el az egyes adóügyi ügyfélszolgálati tevékenységeknél a kormányablakokban.


Az ügyfelek többek között bevallásokkal, igazolásokkal kapcsolatos ügyeket bonyolíthatnak, egyeztethetik adószámlájukat, illetve adóazonosító jellel, adókártyával kapcsolatban is intézkedhetnek.  Az államigazgatás reformja keretében megvalósuló átalakulás 3 ütemben zajlik, Zala megyében először Lenti és Zalaszentgrót kormányablakai érintettek – mondta el dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott.

Dr. Kaszás Anita, a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága vezetője ismertette, hogy Lentiben hétfőn és szerdán 8 – 16 óra között, csütörtökön 18 óráig várja az ügyfeleket a NAV ügyintézője az adóügyek teljeskörű intézésével, Zalaszentgróton pedig hétfőn  8 – 16, csütörtökön 8 – 18 óra között fogadják az ügyfeleket.

Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta a kibővített szolgáltatások és az ügyfelekkel való közvetlenebb kapcsolattartás jelentőségét.

(Fotó: Zalai Hírlap)
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben