Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Ünnepi megemlékezés az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére
2017.10.20

A Zala Megyei Önkormányzat, a POFOSZ Zala megyei Szervezete, a Zala megyei ’56-os Hagyományőrző Egyesület 2017. október 20-án 11 órakor, a Megyeháza Deák Ferenc termében tartotta hagyományos ünnepi megemlékezését az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére.


A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Dr. Mikó Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgató-helyettese. A rendezvényt a bejáratnál elhelyezett emléktábla koszorúzása zárta. Az emléktáblánál koszorút helyezett el, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Dr. Mester László a Zala Megyei Önkormányzat Főjegyzője és Dr. Mikó Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgató-helyettese.

Az emléktáblánál a Zala Megyei Kormányhivatal nevében Dr. Sifter Rózsa Kormánymegbízott és Héder Miklós főigazgató, míg Zalaegerszeg MJV nevében Tolvaj Márta alpolgármester helyezett el koszorút. Őket követte Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója és Zimborás Béla igazgató-helyettes, valamint Kajári Attila tankerületi vezető a Zalaegerszegi Tankerület képviseletében.

POFOSZ Zala Megyei Szervezete nevében koszorút helyezett el Kiss Bódog Zoltán elnök, a Zala megyei ’56-os Hagyományőrző Egyesület nevében Vitéz Harmatos László, továbbá a Rákóczi Szövetség és a Zalai Magyar Nemzeti Szövetség nevében Paál István.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben