Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Ünnepi megemlékezés az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére
2017.10.20

A Zala Megyei Önkormányzat, a POFOSZ Zala megyei Szervezete, a Zala megyei ’56-os Hagyományőrző Egyesület 2017. október 20-án 11 órakor, a Megyeháza Deák Ferenc termében tartotta hagyományos ünnepi megemlékezését az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére.


A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Dr. Mikó Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgató-helyettese. A rendezvényt a bejáratnál elhelyezett emléktábla koszorúzása zárta. Az emléktáblánál koszorút helyezett el, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Dr. Mester László a Zala Megyei Önkormányzat Főjegyzője és Dr. Mikó Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgató-helyettese.

Az emléktáblánál a Zala Megyei Kormányhivatal nevében Dr. Sifter Rózsa Kormánymegbízott és Héder Miklós főigazgató, míg Zalaegerszeg MJV nevében Tolvaj Márta alpolgármester helyezett el koszorút. Őket követte Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója és Zimborás Béla igazgató-helyettes, valamint Kajári Attila tankerületi vezető a Zalaegerszegi Tankerület képviseletében.

POFOSZ Zala Megyei Szervezete nevében koszorút helyezett el Kiss Bódog Zoltán elnök, a Zala megyei ’56-os Hagyományőrző Egyesület nevében Vitéz Harmatos László, továbbá a Rákóczi Szövetség és a Zalai Magyar Nemzeti Szövetség nevében Paál István.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben