Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zala Megye Idősbarát Önkormányzata 2017
2017.10.31

Október 27-én Lovásziban az Idősek Napja alkalmából tartott rendezvény keretében adták át a „Zala Megye Idősbarát Önkormányzata 2017” díjat Zalacsány és a házigazda település önkormányzatainak.


A Zala Megyei Önkormányzat által 2007-ban alapított díjat olyan települések önkormányzatai kapják, ahol különös figyelemmel fordulnak az idős emberek felé és a kötelező alapfeladatokon túl példamutató és eredményes kezdeményezéseket tesznek az időskorú lakosság érdekében. A címhez díszoklevél, emléktábla és pénzjutalom is tartozik. A Zala Megyei Idősügyi tanács javaslatára döntött úgy a közgyűlés, hogy idén a rendezvénynek otthont adó Lovászi és Zalacsány önkormányzatait díjazzák. Az elismerést Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke adta át Léránt Ferencnek, Lovászi, illetve Nagy Lászlónénak, Zalacsány polgármesterének.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben