Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zala Megye Idősbarát Önkormányzata 2017
2017.10.31

Október 27-én Lovásziban az Idősek Napja alkalmából tartott rendezvény keretében adták át a „Zala Megye Idősbarát Önkormányzata 2017” díjat Zalacsány és a házigazda település önkormányzatainak.


A Zala Megyei Önkormányzat által 2007-ban alapított díjat olyan települések önkormányzatai kapják, ahol különös figyelemmel fordulnak az idős emberek felé és a kötelező alapfeladatokon túl példamutató és eredményes kezdeményezéseket tesznek az időskorú lakosság érdekében. A címhez díszoklevél, emléktábla és pénzjutalom is tartozik. A Zala Megyei Idősügyi tanács javaslatára döntött úgy a közgyűlés, hogy idén a rendezvénynek otthont adó Lovászi és Zalacsány önkormányzatait díjazzák. Az elismerést Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke adta át Léránt Ferencnek, Lovászi, illetve Nagy Lászlónénak, Zalacsány polgármesterének.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben