Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Farkas Ferenc Luther szobrának avatása
2017.10.31

Zalaegerszegen október 27-én délelőtt avatták fel Luther Márton protestáns igehirdető (1483-1546) szobrát az evangélikus templom mellett a reformáció 500. évfordulója alkalmából.


A Farkas Ferenc zalaegerszegi szobrászművész által készített alkotás leleplezéséhez kapcsolódó ünnepségen köszöntőt mondott Steinbach József református püspök, Szemerei János evangélikus a püspök. Ezt követő avató beszédében Balog Zoltán miniszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője a hit és kultúra kapcsolatáról, az európai értékekhez és a kereszténységhez való magyar hűségről szólt.

Az ünnepségen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében részt vett dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben