Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Újabb kiemelt felszereltségű mentőautó állt szolgálatba
2017.11.07

A lélegeztetővel, defibrillátorral, gyógyszer adagolóval felszerelt esetkocsi szolgálatba állításáról tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az újabb esetkocsi jelentősen javítja a térség és a megye helyszíni sürgősségi ellátását, továbbá hét új munkahely is köszönhető a munkába állásának.


Dr. Lórántfy Mária, az OMSZ regionális igazgatója elmondta, rövid időn belül már a második újonnan munkába álló esetkocsinak örülhet a megyeszékhely, ami azért is jó hír, mert a kórházak közötti emelt szintű betegszállítás időigényes volta miatt nagy szükség volt egy további, szabadon mobilizálható, kiemelt felszereltségű mentőautóra. Szólt a mentőszolgálat zalai fejlesztéseiről, ennek jegyében a közelmúltban két új mentőállomással bővült a hálózat (Zalalövőn és Söjtörön), továbbá a zalaegerszegi kivételével valamennyi állami tulajdonú mentőállomás megújult a megyében. Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke felvetette, hogy Zalaegerszegen vadonatúj mentőállomás építésére volna szükség, annál is inkább, mivel a tíz zalai állomásból kilenc már megújult. Mint elhangzott erre már keresik is a lehetőséget, a fejlesztés mintegy 500-800 millió forintból volna megoldható.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben