Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Újabb kiemelt felszereltségű mentőautó állt szolgálatba
2017.11.07

A lélegeztetővel, defibrillátorral, gyógyszer adagolóval felszerelt esetkocsi szolgálatba állításáról tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az újabb esetkocsi jelentősen javítja a térség és a megye helyszíni sürgősségi ellátását, továbbá hét új munkahely is köszönhető a munkába állásának.


Dr. Lórántfy Mária, az OMSZ regionális igazgatója elmondta, rövid időn belül már a második újonnan munkába álló esetkocsinak örülhet a megyeszékhely, ami azért is jó hír, mert a kórházak közötti emelt szintű betegszállítás időigényes volta miatt nagy szükség volt egy további, szabadon mobilizálható, kiemelt felszereltségű mentőautóra. Szólt a mentőszolgálat zalai fejlesztéseiről, ennek jegyében a közelmúltban két új mentőállomással bővült a hálózat (Zalalövőn és Söjtörön), továbbá a zalaegerszegi kivételével valamennyi állami tulajdonú mentőállomás megújult a megyében. Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke felvetette, hogy Zalaegerszegen vadonatúj mentőállomás építésére volna szükség, annál is inkább, mivel a tíz zalai állomásból kilenc már megújult. Mint elhangzott erre már keresik is a lehetőséget, a fejlesztés mintegy 500-800 millió forintból volna megoldható.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben