Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


ÜZENETEK A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁGNAK
2015.02.11

2015 tavaszán egyedülálló kulturális-turisztikai attrakció nyílik Nagygécen: a Szamos által 1970-ben elpusztított román-magyar határ menti településen megújul a sorsára hagyott XIII. századi templom, a Megmaradás Temploma körül pedig – többek között – emlékpark létesül.


A templom és a csaknem fél évszázad után újra életre kelő település az összetartás és a megmaradás erejét szimbolizálja.
Az emlékparkban a Kárpát-medencei őshonos gyümölcsfák mellé  emlékoszlopok lesznek felállítva, melyeken a Kárpát-medencei magyarok lakta települések üzenhetnek a Nagygécre látogató honfitársainknak. 200 emlékoszlopon 3400 üzenet lesz kőbe vésve.

Néhány üzenet az eddig beérkezettek közül:

Múltunkban a jövőnk, mely mindig fennmaradásunk záloga volt  (Jánkmajtis)
Összetartás és szeretet – megmaradásunk záloga, becsülettel tetteinkben, hűen magyarságunkhoz (Keszölcés)
Ne feledd a magyarság történelmének Te is részese vagy!  (Gyál)
Ki hűséget vet – életet arat,
és a gyökér, az megmarad! (Pusztadobos)

A közelmúltban elindult a Megmaradás Temploma honlapja, illetve facebook oldala is, amelyek folyamatosan frissülő tartalommal tájékoztatják a látogatókat:
https://www.facebook.com/megmaradastemploma

Szeretnénk, ha az Ön településének útravalója is felkerülne Nagygéc emlékoszlopaira, ezért várjuk azokat a gondolatokat, amelyeket szeretnének majd megosztani Nagygéc leendő látogatóival!

ÜZENJÜNK EGYÜTT A JELENNEK ÉS A JÖVŐNEK!
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben