Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


ÜZENETEK A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁGNAK
2015.02.11

2015 tavaszán egyedülálló kulturális-turisztikai attrakció nyílik Nagygécen: a Szamos által 1970-ben elpusztított román-magyar határ menti településen megújul a sorsára hagyott XIII. századi templom, a Megmaradás Temploma körül pedig – többek között – emlékpark létesül.


A templom és a csaknem fél évszázad után újra életre kelő település az összetartás és a megmaradás erejét szimbolizálja.
Az emlékparkban a Kárpát-medencei őshonos gyümölcsfák mellé  emlékoszlopok lesznek felállítva, melyeken a Kárpát-medencei magyarok lakta települések üzenhetnek a Nagygécre látogató honfitársainknak. 200 emlékoszlopon 3400 üzenet lesz kőbe vésve.

Néhány üzenet az eddig beérkezettek közül:

Múltunkban a jövőnk, mely mindig fennmaradásunk záloga volt  (Jánkmajtis)
Összetartás és szeretet – megmaradásunk záloga, becsülettel tetteinkben, hűen magyarságunkhoz (Keszölcés)
Ne feledd a magyarság történelmének Te is részese vagy!  (Gyál)
Ki hűséget vet – életet arat,
és a gyökér, az megmarad! (Pusztadobos)

A közelmúltban elindult a Megmaradás Temploma honlapja, illetve facebook oldala is, amelyek folyamatosan frissülő tartalommal tájékoztatják a látogatókat:
https://www.facebook.com/megmaradastemploma

Szeretnénk, ha az Ön településének útravalója is felkerülne Nagygéc emlékoszlopaira, ezért várjuk azokat a gondolatokat, amelyeket szeretnének majd megosztani Nagygéc leendő látogatóival!

ÜZENJÜNK EGYÜTT A JELENNEK ÉS A JÖVŐNEK!
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben