Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Horvát művelődési intézetet avattak Tótszerdahelyen
2015.08.31

Fedák Sári, a XX. század egyik legismertebb primadonnája által építtetett és pár éve közel 80 millió forintos támogatással felújított kúriában alakították ki a település új intézményét.


A tervek szerint konferenciák és kulturális programok szervezésével segítik majd a környező településeken a horvát hagyományok ápolását, tanítását. Az intézmény működésének költségeit a magyar állam biztosítja.

02_SZAK8729

A szombaton, 2015. augusztus 29-én felavatott intézmény Stipan Blazetin/Blazsetin István magyarországi horvát irodalmár, pedagógiai író nevét vette fel, aki a településen élt és dolgozott.

Az új művelődési intézmény avatásán a megyei önkormányzatot Bene Csaba alelnök képviselte.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben