Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Kultúra és turizmus konferencia Lendván
2015.08.31

Lendva Község 2015. augusztus 28-án szervezte meg a Kultúra és Turizmus című konferenciát, melyen különböző országok képviselői többek között megvitatták a különböző környezetben bevált gyakorlatokat.


A szakmai közvéleménynek szóló konferenciára a 2010-ben az Európa Kulturális Főváros szerepét betöltő magyarországi Pécsről, az osztrák Grazból és a horvátországi Đurđevacról érkeztek előadók. A konferencián részt vett dr. Danilo Türk a Szlovén Köztársaság egykori elnöke és Lendva díszpolgára is. A Zala Megyei Önkormányzat részéről Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnök vett részt a konferencián.

Mint mag. Anton Balažek, Lendva Község polgármestere elmondta, a mai nemzetközi konferencián kiemelték, hogy a kultúra és a turizmus szoros kapcsolatban áll egymással, valamint hogy Lendva kivételes erőforrásokkal rendelkezik mind a kultúra mind a turizmus területén, amelyek csak a helyi környezetben megvalósított együttműködéssel aknázhatók ki. A konferencián bemutatásra került a hamarosan Lendvára érkező Miró-kiállítás is. Balažek polgármester bejelentette, hogy a nemzetközi konferenciát az ifjúság jegyében szervezik meg.

Forrás: www.lendava.si

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben