Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Kultúra és turizmus konferencia Lendván
2015.08.31

Lendva Község 2015. augusztus 28-án szervezte meg a Kultúra és Turizmus című konferenciát, melyen különböző országok képviselői többek között megvitatták a különböző környezetben bevált gyakorlatokat.


A szakmai közvéleménynek szóló konferenciára a 2010-ben az Európa Kulturális Főváros szerepét betöltő magyarországi Pécsről, az osztrák Grazból és a horvátországi Đurđevacról érkeztek előadók. A konferencián részt vett dr. Danilo Türk a Szlovén Köztársaság egykori elnöke és Lendva díszpolgára is. A Zala Megyei Önkormányzat részéről Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnök vett részt a konferencián.

Mint mag. Anton Balažek, Lendva Község polgármestere elmondta, a mai nemzetközi konferencián kiemelték, hogy a kultúra és a turizmus szoros kapcsolatban áll egymással, valamint hogy Lendva kivételes erőforrásokkal rendelkezik mind a kultúra mind a turizmus területén, amelyek csak a helyi környezetben megvalósított együttműködéssel aknázhatók ki. A konferencián bemutatásra került a hamarosan Lendvára érkező Miró-kiállítás is. Balažek polgármester bejelentette, hogy a nemzetközi konferenciát az ifjúság jegyében szervezik meg.

Forrás: www.lendava.si

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben