Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zala megyei szakmai tanévnyitó Zalaegerszegen
2015.09.04

2015. szeptember negyedikén rendezte meg a Zala Megyei Pedagógiai Oktatási Központ a 2015/16-os tanévhez kapcsolódó konferenciáját.


Az állami köznevelési közfeladat-ellátás keretében a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat az Oktatási Hivatal biztosítja. A továbbiakban az állami nevelési-oktatási intézmények a pedagógia-szakmai szolgáltatásokat a Hivataltól veszik igénybe. Az önkormányzati intézményeknek a Hivatal költségvetésében biztosított keretösszeg erejéig van erre lehetőségük.

A pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat országosan 15 Pedagógiai Oktatási Központ biztosítja. A Hivatal az új tanév kezdetén minden megyére kiterjedő konferencia-sorozatot indított, hogy tájékoztassa az intézményvezetőket a várható szakmai, szakmapolitikai változásokról.

A Zalaegerszegen tartott tanévnyitó konferencián a Zala Megyei Önkormányzatot Pácsonyi Imre alelnök képviselte.

 

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben