Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zala megyei szakmai tanévnyitó Zalaegerszegen
2015.09.04

2015. szeptember negyedikén rendezte meg a Zala Megyei Pedagógiai Oktatási Központ a 2015/16-os tanévhez kapcsolódó konferenciáját.


Az állami köznevelési közfeladat-ellátás keretében a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat az Oktatási Hivatal biztosítja. A továbbiakban az állami nevelési-oktatási intézmények a pedagógia-szakmai szolgáltatásokat a Hivataltól veszik igénybe. Az önkormányzati intézményeknek a Hivatal költségvetésében biztosított keretösszeg erejéig van erre lehetőségük.

A pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat országosan 15 Pedagógiai Oktatási Központ biztosítja. A Hivatal az új tanév kezdetén minden megyére kiterjedő konferencia-sorozatot indított, hogy tájékoztassa az intézményvezetőket a várható szakmai, szakmapolitikai változásokról.

A Zalaegerszegen tartott tanévnyitó konferencián a Zala Megyei Önkormányzatot Pácsonyi Imre alelnök képviselte.

 

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben