Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Falunap Várföldén
2015.09.08

Várföldén a szabadidő központban rendezték meg szombaton a település falunapját.


A rendőrkutya bemutatóval, népzenével és operett slágerekkel színesített program végén gulyással és rétessel kínálták a vendégeket. A Szörcsökné Horváth Mária polgármester által vezetett település szép eredményeket ért el az elmúlt időszakban. Kötelező feladataik mellett öt hektáron termesztenek zöldséget és gyümölcsöt a közmunkások segítségével és a terményeket helyben értékesítik.

A rendezvényen Dr. Pál Attila a megyei közgyűlés elnöke is részt. Köszöntőjében a mezőgazdaság és a turizmus munkahelyteremtő erejét és a szociális szövetkezetek létrehozásának fontosságát hangsúlyozta. Elmondta, hogy a falusi vendéglátás, a gasztroturizmus az önfenntartóvá váló helyi termelő szövetkezetek a kistelepülések túlélésének záloga.

(Fotó: Zalai Hírlap)
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben