Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Falunap Várföldén
2015.09.08

Várföldén a szabadidő központban rendezték meg szombaton a település falunapját.


A rendőrkutya bemutatóval, népzenével és operett slágerekkel színesített program végén gulyással és rétessel kínálták a vendégeket. A Szörcsökné Horváth Mária polgármester által vezetett település szép eredményeket ért el az elmúlt időszakban. Kötelező feladataik mellett öt hektáron termesztenek zöldséget és gyümölcsöt a közmunkások segítségével és a terményeket helyben értékesítik.

A rendezvényen Dr. Pál Attila a megyei közgyűlés elnöke is részt. Köszöntőjében a mezőgazdaság és a turizmus munkahelyteremtő erejét és a szociális szövetkezetek létrehozásának fontosságát hangsúlyozta. Elmondta, hogy a falusi vendéglátás, a gasztroturizmus az önfenntartóvá váló helyi termelő szövetkezetek a kistelepülések túlélésének záloga.

(Fotó: Zalai Hírlap)
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben