Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Falunap Várföldén
2015.09.08

Várföldén a szabadidő központban rendezték meg szombaton a település falunapját.


A rendőrkutya bemutatóval, népzenével és operett slágerekkel színesített program végén gulyással és rétessel kínálták a vendégeket. A Szörcsökné Horváth Mária polgármester által vezetett település szép eredményeket ért el az elmúlt időszakban. Kötelező feladataik mellett öt hektáron termesztenek zöldséget és gyümölcsöt a közmunkások segítségével és a terményeket helyben értékesítik.

A rendezvényen Dr. Pál Attila a megyei közgyűlés elnöke is részt. Köszöntőjében a mezőgazdaság és a turizmus munkahelyteremtő erejét és a szociális szövetkezetek létrehozásának fontosságát hangsúlyozta. Elmondta, hogy a falusi vendéglátás, a gasztroturizmus az önfenntartóvá váló helyi termelő szövetkezetek a kistelepülések túlélésének záloga.

(Fotó: Zalai Hírlap)
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben