Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


“Művészet és politika” konferencia a Göcseji Múzeumban
2015.09.17

A Göcseji Múzeum első ízben tavaly rendezte meg a “Művészet és politika” című konferenciát, melynek kedvező fogadtatása után döntöttek a folytatásról.


Az idei évben a barokk és a felvilágosodás képezte a tudományos ülés történeti keretét. A 2015. szeptember 16-án tartott rendezvényen a Zala Megyei Önkormányzatot Pácsonyi Imre alelnök képviselte és köszöntötte az ülés résztvevőit.

A konferencián a képzőművészet és az irodalom mindenkori politikához való viszonyulását elemezték. Érintettét Zala megye egykori főispánja, Zrínyi Miklós tevékenységét, Csokonai és Kazinczy munkásságát. Külön előadás mutatta be a budai vár barokk kiépítését, valamint az uralkodói, megyei hivatali reprezentáció ikonográfiáját, jellemzőit.

(Fotó: Göcseji Múzeum)
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben