Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zalától Zalaegerszegnek
2015.12.21

Pénteken, 2015. december 18-án tartotta Zalaegerszeg város díjkiosztó ünnepségét, mely az idei jubileumi év záró rendezvénye is volt. 130 évvel ezelőtt lett “rendezett tanácsú” város Zalaegerszeg.


Az akkor döntés új minőséget és szintett jelentett a város életében: nagyobb rangot, jogokat, de ezzel együtt nagyobb felelősséget a saját sorsa, fejlődése iránt és nagyobb anyagi hozzájárulást a város polgárai részéről.

Az ünnepségen Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke is köszöntötte a várost az évforduló alkalmából. Jelképes ajándékkal is jelezte, hogy a megye partner lesz a város fejlesztésében, mind gazdasági, mind politikai értelemben.

A rendezvény keretében adták át az idei “Zalaegerszegért díjakat”, melyet Balaicz Zoltán polgármester tíz, arra érdemes személynek adott át a testület döntése alapján.

(Fotó: Zalai Hírlap)
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben