Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zalától Zalaegerszegnek
2015.12.21

Pénteken, 2015. december 18-án tartotta Zalaegerszeg város díjkiosztó ünnepségét, mely az idei jubileumi év záró rendezvénye is volt. 130 évvel ezelőtt lett “rendezett tanácsú” város Zalaegerszeg.


Az akkor döntés új minőséget és szintett jelentett a város életében: nagyobb rangot, jogokat, de ezzel együtt nagyobb felelősséget a saját sorsa, fejlődése iránt és nagyobb anyagi hozzájárulást a város polgárai részéről.

Az ünnepségen Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke is köszöntötte a várost az évforduló alkalmából. Jelképes ajándékkal is jelezte, hogy a megye partner lesz a város fejlesztésében, mind gazdasági, mind politikai értelemben.

A rendezvény keretében adták át az idei “Zalaegerszegért díjakat”, melyet Balaicz Zoltán polgármester tíz, arra érdemes személynek adott át a testület döntése alapján.

(Fotó: Zalai Hírlap)
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben